Voedselveiligheid

Voeding is de hoeksteen van onze gezondheid, dus u bent maar beter goed geïnformeerd! Ontdek in de rubriek Voedselveiligheid alles wat u moet weten over dit onderwerp: de laatste nieuwtjes, tips, praktische fiches en tests… maar ook getuigenissen van andere internetgebruikers. Afspraak in de rubriek Voedselveiligheidvoor een gezonde hap aan informatie!

PUB
Populaire artikels van de week
Levensmiddelen en additieven: worden we vergiftigd? Geüpdatet op 28/09/2016 - 10h05

Het is moeilijk om een levensmiddel te vinden waar geen additieven in zitten. Die stoffen worden om meerdere redenen in de hele voedingsindustrie gebruikt. Maar de hoofdreden is de rendabiliteit. Er bestaat een hele waaier aan additieven. Sommige zij...

Zelf invriezen van A tot Z Geüpdatet op 07/06/2010 - 00h00

Het invriezen van vis, vlees, groenten, brood of fruit - vers of bereid - vraagt een aantal voorzorgsmaatregelen om de kwaliteit te waarborgen en risico's uit te sluiten. Hieronder vindt u 10 basisregels om " zelf in te vriezen ".

Hoe bewaart u verse producten? Geüpdatet op 20/12/2016 - 11h49

Verse producten - vlees, vis, zuivelproducten en kaas - bederven snel, de ene al wat sneller dan de andere. Hoe behandelt u de verse producten die u gewoonlijk koopt het best om te voorkomen dat u ze moet weggooien of een voedselvergiftiging oploopt?

Meer artikels