Voeding

Voeding is de hoeksteen van onze gezondheid, dus u bent maar beter goed geïnformeerd! Ontdek in de rubriek Voeding alles wat u moet weten over dit onderwerp: de laatste nieuwtjes, tips, praktische fiches en tests… maar ook getuigenissen van andere internetgebruikers. Afspraak in de rubriek Voeding voor een gezonde hap aan informatie!

PUB
Populaire artikels van de week
Buikvet: hoe raakt u het kwijt? Gepubliceerd op 09/03/2017 - 16h46

Buikvet of visceraal vet bevindt zich tussen de organen in onze buik. Dit vet verhoogt het risico op sterftegevallen door hart- en vaatziekten. Daarom raden we regelmatig aan om de taille in het oog te houden. Maar hoe raakt u dat buikvet kwijt, als...

Foie gras en magret: kunt u er zonder gevaar van eten? Geüpdatet op 23/12/2016 - 14h57

De vogelgriep heeft onlangs in Frankrijk toegeslagen. Meerdere kwekerijen zijn besmet. Duizenden eenden die om hun foie gras werden gekweekt, zijn geslacht. België blijft voorlopig van de vogelgriep gespaard, maar we zijn een land van import. Toch wi...

Sulfiet: bent u er het slachtoffer van zonder het te weten? Gepubliceerd op 23/08/2016 - 14h51

Misschien kent u sulfiet wel, de stof die u soms hoofdpijn bezorgd na het drinken van een glas (slechte) witte wijn of rosé. Maar weet u dat ook onze voeding vol sulfiet zit ? We kunnen er zelfs een intolerantie voor sulfiet door ontwikkelen, maar da...

Zout en bloeddruk: nieuwe inzichten Geüpdatet op 18/05/2016 - 17h37

Een studie trekt de gegrondheid van de huidige norm voor het zoutverbruik - minder dan 5 gram per dag, de aanbeveling van de Wereldgezondheidsorganisatie - in twijfel. Hoe zit het nu? Is zout uit de voeding bannen beter voor de bloeddruk dan de bloed...

Meer artikels
Populaire fiches van gidsen
Meer gidsen