PUBLICITÉ

Minder zout, ook bij prehypertensie!

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 08/05/2007 - 00h00
-A +A

Iemand die hypertensie heeft, moet zijn zoutconsumptie beperken. Maar deze maatregel is ook aangewezen bij mensen die per definitie niet een te hoge bloeddruk hebben, maar wel een bloeddruk die bijna te hoog is. In dat geval heeft men het over prehypertensie.

PUB

Hypertensie: een van de belangrijkste cardiovasculaire risicofactoren

Hypertensie is een grote cardiovasculaire risicofactor die doeltreffend en snel behandeld moet worden. Men moet weten dat zelfs een heel lichte daling van de bloeddruk een weldoend effect heeft.

Bij hypertensie zijn de bloeddrukwaarden gelijk aan of hoger dan 140/90 mmHg. Vanaf die cijfers is behandeling noodzakelijk. Die behandeling berust op hygiëne- en voedingsmaatregelen en als die niet volstaan, wordt een beroep gedaan op geneesmiddelen die de bloeddruk doen dalen. Doel is om een 'normale' bloeddruk te bekomen.

Moet prehypertensie behandeld worden?

Het is zo dat verouderen op zich een cardiovasculaire risicofactor is, maar ook jongeren kunnen met risicofactoren zoals hypertensie kampen en ook met wat men prehypertensie noemt.
Prehypertensie is een aandoening die vaak voorkomt, maar artsen aarzelen vaak nog om naast hygiëne- en voedingsmaatregelen geneesmiddelen voor te schrijven.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 08/05/2007 - 00h00 Cook N. et coll., British Medical Journal, april 2007.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ