Een studie trekt de gegrondheid van de huidige norm voor het zoutverbruik - minder dan 5 gram per dag, de aanbeveling van de Wereldgezondheidsorganisatie - in twijfel. Hoe zit het nu? Is zout uit de voeding bannen beter voor de bloeddruk dan de bloed...
- Aankoopgids voor voeding
- Anti-oxidanten
- Aspartaam, zoetstof
- Babyvoeding
- Barbecueën
- Biovoeding
- Eten op het werk
- Evenwichtige voeding
- Hypoglycemie
- Kattenvoeding, hondenvoeding
- Mediterraan dieet
- Omega 3, omega
- Ondervoeding van de oudere
- Osteoporose en voeding
- Schoolrestaurant
- Tanden en voeding
- Toxoplasmose
- Transvetzuren
- Vegetarisch voedsel
- Vezels
- Voeding en diabetes
- Voeding en geneesmiddelen
- Voeding en hart
- Voeding en slaap
- Voeding en vetstoffen
- Voeding tegen kanker
- Voeding tegen veroudering
- Voeding van de sporter
- Voeding voor kinderen
- Voeding voor tieners
- Voeding, smaak en genot
- Voedselallergie
- Voedselvergiftiging
- Zout in de voeding
- Zuigfles, babymelk
- Zwangerschap en voeding
Zout in de voeding
Het is belangrijk goed geïnformeerd te zijn omtrent Voeding . Ontdek hier dus de laatste nieuwtjes van de redactie in verband met zout in de voeding: tips, praktische fiches, tests en natuurlijk ook getuigenissen van andere internetgebruikers.

Het is een vaststaand feit dat we veel te veel zout verbruiken. Hoe komt het toch dat onze zoutconsumptie zo hoog is? Wat kunnen we doen om deze tendens, die zo slecht is voor onze gezondheid , om te keren?
U hebt onlangs in uw krant misschien al gelezen dat een nieuwe campagne gelanceerd werd om overmatig zout gebruik in onze voeding te bestrijden. Omdat zout hypertensie bevordert, probeert de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid de bevolking te se...
Zout zit in al onze gerechten en heeft de verdienste dat het als smaakmaker fungeert. Maar bij personen met multiple sclerose veroorzaakt het een bittere smaak. Bovendien verhoogt overmatig zoutgebruik het risico op MS- opstoten.