PUBLICITÉ
ARTIKELS E-SANTE
7581 online artikels over e-sante
Kent u gamma-GT? Gepubliceerd op 08/02/2017 - 12h40

Gamma-GT' s zijn enzymen die van nature aanwezig zijn in de lever, de nieren en de galblaas. Een te hoog gehalte aan gamma-GT kan wijzen op een probleem met deze organen, bijvoorbeeld hepatitis of verstopping van de galwegen. Maar een verhoogde gamma-GT kan ook wijzen op chronisch alcoholisme.

7 raadgevingen om doeltreffend gewicht te verliezen Gepubliceerd op 09/02/2017 - 12h46

Heel wat mensen zouden graag een beetje gewicht verliezen. Er bestaat echter geen mirakeloplossing om te vermageren, maar we kunnen u wel een aantal raadgevingen geven om u op lange termijn te helpen. Hier zijn alvast 7 tips, die zowel goed zijn voor de lijn als voor de gezondheid.

Diabetes: leer de symptomen herkennen Gepubliceerd op 15/02/2017 - 17h19

Iedereen weet wel wat diabetes is, maar weinigen zijn in staat om de symptomen ervan te herkennen. De tekens van diabetes zijn inderdaad weinig bekend. Dit zijn de belangrijkste.

Pijn in de onderbuik? Raadpleeg een arts! Gepubliceerd op 01/03/2017 - 17h20

Pijn in het bekken of de onderbuik komt vaak voor en de meeste vrouwen kunnen erover meespreken. Deze pijn kan acuut of chronisch zijn. De oorzaken zijn uiteenlopend en moeten mensen ertoe aanzetten een arts te raadplegen.

Wat zijn de symptomen van tongkanker? Gepubliceerd op 13/03/2017 - 17h08

Tongkanker komt veel voor. Hij treft meestal het beweeglijke deel van de tong , maar soms ook de basis van de tong . In dit laatste geval is tongkanker erger, aangezien hij dan later ontdekt wordt. We doen er bijgevolg allemaal goed aan de symptomen van tongkanker te kennen om zo snel mogelijk te ku...

Spierletsels: blessures die leiden tot inactiviteit! Gepubliceerd op 13/03/2017 - 09h18

Bij een spierscheur , zijn de spiervezels gescheurd en is er sprake van een lokale bloeding. Op het ogenblik van de spierscheur , is de pijn zeer hevig. De ernst van de letsel, hangt af hoelang het slachtoffer moet rusten en wanneer hij zijn activiteiten mag hervatten.

Pijnlijke borsten: een woordje uitleg Gepubliceerd op 22/02/2017 - 11h52

We hebben allemaal wel eens pijn in de borsten , maar in sommige gevallen kan de pijn onrustwekkend zijn. Hieronder zetten we de meest voorkomende vormen van pijn op een rijtje en geven we mee waarop die pijn telkens wijst.

Misschien is het wel de ziekte van Parkinson? Gepubliceerd op 18/07/2017 - 14h20

Beven is lang niet het enige symptoom dat eigen is aan de ziekte van Parkinson . En het is er ook niet systematisch bij. Ongeveer een derde van de mensen met de ziekte van Parkinson beeft namelijk niet. Een overzicht van de symptomen van de ziekte van Parkinson .

Buik en spijsvertering: hoe krijg ik het opgeblazen gevoel weg? Gepubliceerd op 01/03/2017 - 17h10

De spijsvertering van voedingsmiddelen verloopt via een proces van bacteriële fermentatie. In bepaalde gevallen is de productie van gassen groter, wat leidt tot opgeblazen gevoel en flatulentie of winderigheid. Waarom verloopt de spijsvertering soms moeillijk en wat kunt u eraan doen om de ongemakke...

Kanker: welke zijn de alarmsignalen van de vijf belangrijkste kankers? Gepubliceerd op 09/05/2017 - 16h11

Borstkanker, prostaatkanker, longkanker, colonkanker en huidkanker: kent u hun respectievelijke alarmsymptomen? Het kan helemaal geen kwaad de alarmsignalen te kennen, want hoe vroeger men handelt, des te doeltreffender de behandeling en des te hoger de kans op genezing.

Buikvet: hoe raakt u het kwijt? Gepubliceerd op 09/03/2017 - 16h46

Buikvet of visceraal vet bevindt zich tussen de organen in onze buik. Dit vet verhoogt het risico op sterftegevallen door hart- en vaatziekten. Daarom raden we regelmatig aan om de taille in het oog te houden. Maar hoe raakt u dat buikvet kwijt, als het er is?

Is zona besmettelijk? Gepubliceerd op 18/07/2017 - 14h24

Deze vraag is logisch aangezien zona (ook gordelroos genoemd) veroorzaakt wordt door een uiterst besmettelijk virus, het varicella- of waterpokkenvirus. Het antwoord is trouwens "neen": zona wordt niet overgedragen op andere mensen. Toch dient u op te passen om geen waterpokken te krijgen nadat u in...

Seks tijdens de menstruatie... Gepubliceerd op 20/04/2016 - 11h23

Seks tijdens de menstruatie doet vaak enkele vragen rijzen. Ziehier het antwoord op de meest courante.

Tien tips om beter te vermageren! Gepubliceerd op 08/05/2017 - 10h03

We weten het allemaal: om te vermageren, moeten we minder vet, minder suiker en minder vlees eten, maar meer fruit en groenten, en bovendien mogen we tussendoor niet knabbelen. Het is uiteraard gemakkelijker gezegd dan gedaan. Blijven uw inspanningen zonder resultaat? Verander eens van tactiek en wi...

Wat te doen bij aambeien? Gepubliceerd op 10/02/2017 - 14h36

Als de adertjes rond de anus uitgroeien tot spataderen en deze laatste uitzetten of irritatie veroorzaken, volgt er een acute aanval van aambeien . Zoiets kan heel pijnlijk zijn. Hoe kunnen we het leed enigszins verzachten bij een opstoot van aambeien? Enkele praktische tips.

Wat zijn de tekenen van flebitis? Gepubliceerd op 18/07/2017 - 14h22

Flebitis betekent dat een bloedprop de bloedsomloop in een ader volledig of gedeeltelijk blokkeert . Als de ader geen oppervlakkig , maar een dieper gelegen ader is en de bloedprop groot is, moet u dringend naar een arts. Wat zijn de tekenen of symptomen waar u op moet letten?

Klierkoorts is meer dan vermoeidheid Gepubliceerd op 11/01/2017 - 17h38

Een grote vermoeidheid bij de minste inspanning is één van de bekendste symptomen van klierkoorts of mononucleose. Toch hoeft u niet meteen aan de kusjesziekte te denken als uw puberzoon of -dochter vaak moe is. Met klierkoorts gaan immers ook andere symptomen gepaard.

Waaraan is keelkanker te herkennen? Gepubliceerd op 16/05/2017 - 15h10

Keelkanker wijst op een kwaadaardige tumor in of bij het strottenhoofd, op de stembanden of een ander deel van de keel. Welke zijn de symptomen die ons moeten doen denken aan keelkanker?

Ik heb een lage bloeddruk: 10/6 Gepubliceerd op 01/03/2017 - 17h17

Een lage bloeddruk hoeft niet echt verontrustend te zijn. Het nadeel van een " lage bloeddruk " is het risico van duizeligheid, sufheid of flauwte. Maar het is duidelijk dat een raadpleging zich opdringt als deze symptomen vaak voorkomen.

Vijf oefeningen om uw nekspieren te versterken Gepubliceerd op 29/02/2016 - 22h40

Hebt u gevoelige nekwervels? Veroorzaken uw nek of uw schouders soms ongemakken of zelfs pijn? Dan is het misschien tijd om de spieren van uw nekstreek te versterken. Hieronder vindt u 5 oefeningen specifiek voor de nekspieren. Doe ze verschillende keren per week.

1ste maand van de zwangerschap Gepubliceerd op 11/05/2017 - 16h32

De zwangerschap is het allermooiste avontuur van het leven. De aankondiging van een zwangerschap is een heel intens moment: het is zover: binnen negen maanden bent u mama! Wat zijn de grote stappen van de eerste maand? Zwangerschapstest, bloedtest ter bevestiging, eerste bezoek bij de arts en eerste...

6 Tips om minder suiker te eten en af te vallen! Gepubliceerd op 09/03/2017 - 16h56

Suiker is voor velen onder ons een kleine zonde. Onze lust naar suiker is aangeboren, we worden er dus mee groot. Toch willen er heel wat onder ons graag wat minder suiker eten en lukt het maar niet? Deze 6 tips kunnen u op weg helpen om uw trek in zoet te overwinnen en tegelijk uw buikje weg te wer...

Bloed in de stoelgang: wat zijn de mogelijke oorzaken? Gepubliceerd op 15/02/2017 - 13h55

Als u bloed in uw stoelgang ziet, moet u naar de dokter. Vaak is de oorzaak onschuldig (aambeien, constipatie), maar het kan ook wijzen op een - soms ernstige - ziekte. De hoeveelheid bloed in de stoelgang zegt ook niet altijd iets over de ernst van de mogelijke aandoening (darmkanker).

3 oefeningen voor droomheupen ! Gepubliceerd op 16/02/2016 - 16h21

De heupen zijn dikwijls het lichaamsdeel waar u last van heeft... Naast een evenwichtigere voeding, zullen deze oefeningen u helpen uw ' lovehandles ' te temmen ! Om zichtbare en duurzame resultaten te boeken, kan u deze oefeningen best regelmatig doen: minstens 3 maal per week, vooral in het begin.

Verkoudheden: snel genezen zonder geneesmiddelen? Gepubliceerd op 22/12/2017 - 11h37

Iedereen heeft ooit al een verkoudheid gehad en iedereen geneest ervan, zelfs zonder iets te doen, net zoals dat het geval is met het merendeel van de virale aandoeningen. Maar je kan de duur van een verkoudheid inkorten, zelfs op een natuurlijke manier.

Kurkuma: een kruid om dagelijks te gebruiken! Gepubliceerd op 09/03/2016 - 15h10

Kurkuma , een kruid dat voorkomt in Indiase kerrie, heeft uitzonderlijke heilzame eigenschappen. Hij is een krachtige antioxidant , beschermt tegen inflammatoire ziekten (digestieve en gewrichtsaandoeningen) en tegen kanker . Hoe moet u kurkuma gebruiken en in welke hoeveelheid?

Hallux valgus, of de 'knobbel aan de teen' Gepubliceerd op 03/01/2012 - 11h01

Dit is een overdreven afwijking van de grote teen naar buiten toe, gepaard met een ontstoken en gezwollen zone. Deze afwijking, die 5 tot 10% van de bevolking, vooral vrouwen, treft, is verantwoordelijk voor pijn, moeilijkheden bij het kiezen van schoenen en vervorming van de voorkant van de voet. E...

Keelontsteking: vraag en antwoord Gepubliceerd op 23/12/2016 - 10h00

Angina of keelontsteking is geen ernstige ziekte, maar de ontsteking kan wel heel pijnlijk en daardoor soms ook angstaanjagend zijn. Het is overigens een van de meest frequente redenen voor een medische raadpleging. E-gezondheid geeft alvast een antwoord op de belangrijkste vragen die een keelontste...

Mijn 3 oefeningen tegen een dubbele kin Gepubliceerd op 27/05/2015 - 09h16

Een dubbele kin , die al bij al weinig esthetisch is, kan doeltreffend weggewerkt worden door een aantal eenvoudige oefeningen uit te voeren. Deze oefeningen zetten vooral de hals - en gezichtsspieren aan het werk. Met deze drie dagelijks uit te voeren oefeningen , kunt u al een mooi resultaat boeke...

Aften, oorzaken en behandelingen Gepubliceerd op 16/02/2016 - 16h03

Aften zijn moeilijk te vermijden, maar je zult er maar mee opgezadeld zitten. Gelukkig bestaan er middeltjes tegen - sommige zijn traditioneel, andere zijn meer van medische aard. Een woordje uitleg over de oorzaken van aften , en wat eraan te doen valt.

Tips en recepten tegen vermoeidheid Gepubliceerd op 21/02/2017 - 17h14

Wat is er erger dan zonder fut en energie aan het nieuwe schooljaar te moeten beginnen? Als u nu al het gevoel hebt dat u alweer aan vakantie toe bent, dan zijn onderstaande tips allicht voor u toepasselijk. Volg ze en u zult zich fitter en een stuk energieker voelen.

Hoe de clitoris te stimuleren? Gepubliceerd op 02/03/2017 - 09h42

Mannen kennen de clitoris wel, maar beschouwen hem vaak als een soort 'starter' om een vrouw in een handomdraai op te winden. Jammer, want de clitoris is veel meer dan dat...

Drie oefeningen voor strakke, ronde billen Gepubliceerd op 08/02/2016 - 09h49

Laat uw billen werken, zowel voor, tijdens als na de vakantie. Als u deze drie oefeningen elke dag doet, krijgt u strakke en ronde billen . We geven er u nog vijf tips bij om perfecte billen te kweken.

Een bolletje onder de huid: wat is een lipoom? Gepubliceerd op 03/04/2017 - 11h29

Een lipoom is een vetbolletje dat onder de huid ontstaat. We kunnen overal op ons lichaam lipomen krijgen. Een lipoom is goedaardig en heeft specifieke kenmerken waardoor we het kunnen onderscheiden van een kwaadaardige tumor.

Intieme ontharing en irritatie... Gepubliceerd op 23/12/2016 - 18h55

Ontharing van de intieme zone - de schaamstreek, de grote schaamlippen en de volledige geslachtszone - wordt almaar populairder. Maar anders dan sommige vrouwen (en mannen) soms denken, is deze methode allesbehalve hygiënisch. Intieme ontharing vergroot de intieme problemen vaak nog...

Rode puntjes op de huid: petechiën of kersenwratjes? Geüpdatet op 09/05/2014 - 11h28

Zowel petechiën (bloedvlekjes) als kersenwratjes (“ruby spots”) zien eruit als rode puntjes op de huid. Hoe kunt u ze onderscheiden? Wat zijn hun respectieve kenmerken? En tot slot: zijn ze ernstig of niet, en hoe raakt u ervan af? E-gezondheid geeft tekst en uitleg over petechiën en kersenwratjes.

Schildklier: onderzoek, symptomen en dergelijke Gepubliceerd op 04/07/2011 - 17h14

Hypothyreoïdie , hyperthyreoïdie , struma, warme nodulus, hypofysehormonen,... Vermoeidheid, nervositeit, hyperactiviteit, gewichtsschommelingen,... De schildklier kan op tal van manieren 'opspelen'. Dr. Brigitte Delemer*, endocrinologe, geeft tekst en uitleg.

Ik heb last van ijzertekort: wat moet ik eten? Gepubliceerd op 02/11/2016 - 12h47

De beste manier om veel ijzer te 'tanken' is, liefst om de twee weken, bloedworst eten. Bloedworst wordt beschouwd als veruit het interessantste voedingsmiddel wat ijzergehalte betreft. Voor wie niet zoveel houdt van de smaak van bloedworst, zijn er nog andere mogelijkheden.

Slanke lijn-tips! Gepubliceerd op 17/03/2017 - 10h36

We kennen talrijke voedingsmiddelen die kunnen helpen om te vermageren. Maar soms is de juiste voedingskeuze maken nog ontoereikend om de overtollige kilo's kwijt te spelen. Hieronder volgen een aantal gewoonten die uw dieet doeltreffender kunnen maken.

Ik heb pijn in de onderbuik! Is dat erg, dokter? Gepubliceerd op 24/02/2017 - 11h01

Buikpijn is een symptoom dat bij vrouwen zeer vaak voorkomt en dat talrijke aandoeningen aan het licht kan brengen, de een onschuldig, de ander ernstiger. Wat kunnen de belangrijkste oorzaken zijn van pijn in de onderbuik? Wie een aanhoudende pijn in de onderbuik voelt, moet zeker een arts raadplege...

Zuurbrand: negen voedingsmiddelen die u moet vermijden Gepubliceerd op 08/02/2017 - 12h32

Gastro-oesofagale reflux of zuurbrand ('het zuur') waarbij per ongeluk wat maaginhoud terug naar de slokdarm gaat is een vaak voorkomende aandoening. Zuurbrand gaat niet alleen gepaard met het branderig gevoel, maar ook met hoestbuien. Om het zuur te beperken zijn er negen voedingsmiddelen die u maa...

Ik ben te mager en wil verdikken Gepubliceerd op 28/04/2017 - 10h41

Sommige mannen of vrouwen vinden zichzelf te mager en zouden graag bijkomen, maar slagen daar niet altijd in. Hoe moeten ze het aanpakken?

De eerste symptomen van maagkanker Gepubliceerd op 30/10/2012 - 15h30

Er wordt in ons land een daling vastgesteld van het aantal gevallen van maagkanker . Dat is het gevolg van betere voedingsgewoonten en van verbeterde screeningstechnieken. Blijf niettemin waakzaam, aangezien de eerste symptomen van maagkanker onopvallend en weinig specifiek zijn. Bij de minste twijf...

Stress: vier verbazingwekkende tips Gepubliceerd op 27/03/2012 - 15h32

Stress is een aanpassingsmechanisme aan onze omgeving. Stress is dus nuttig... maar hij kan ook psychologisch en fysiek vernietigend uithalen wanneer hij niet tijdig wordt aangepakt of wanneer hij leidt tot bepaalde negatieve gevoelens. We bieden u een viertal tips om te reageren tegen stress.

Heb ik artrose of artritis? Gepubliceerd op 16/05/2017 - 15h12

Hebt u last van uw gewrichten ? Hoe kunt u weten of u artrose of artritis hebt? Deze twee aandoeningen hebben namelijk niet alleen een verschillende oorzaak, ook de symptomen verschillen. We zetten de verschillen even op een rijtje.

De tien geheimen van het zelfrespect Gepubliceerd op 24/10/2014 - 15h35

Gelukkig zijn is een van de belangrijkste basisingrediënten van een lang leven. Geluk is echter niet mogelijk zonder een gezonde dosis zelfrespect. Goed nieuws: het zelfrespect versterken, dat kan men leren!

Mijn magnesiumdieet: 8 praktische tips om mijn conditie op te krikken Gepubliceerd op 09/03/2017 - 16h47

Magnesium is een mineraal dat onontbeerlijk is voor de goede werking van ons lichaam. Bij een tekort aan magnesium , kunnen verschillende stoornissen zich voordoen: vermoeidheid, krampen, angst, enz. Wat moeten we dan doen om niet geconfronteerd te worden met een tekort aan magnesium ?

Tandimplantaten: wat u vooraf moet weten… Gepubliceerd op 07/03/2011 - 18h00

Als u onlangs een tand verloren hebt, denkt u er wellicht aan hem te vervangen. In dit geval worden tegenwoordig meestal tandimplantaten aanbevolen. Het uiteindelijke resultaat is een tand die eruitziet als een natuurlijke tand. Toch zijn er ook enkele nadelen aan verbonden. Welke stappen leiden uit...

PUBLICITÉ