PUBLICITÉ

Leidingwater of flessenwater: wat verdient de voorkeur?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 01/07/2016 - 11h21
-A +A

Water drinken is niet alleen een noodzaak, maar ook een bron van plezier. We drinken bijna evenveel leidingwater als flessenwater, maar wat is nu de beste keuze?

PUB

Gezondheid: gelijkspel

Op enkele uitzonderingen na voldoet leidingwater aan strenge gezondheidscriteria.
Vandaag maken sommigen zich echter zorgen over allerlei geneesmiddelenresten die worden teruggevonden in leidingwater. Het gaat echter slechts om minieme dosissen (ongeveer 1 nanogram per liter). Over de langetermijnimpact van die geringe dosissen is momenteel nog niets geweten. Wat flessenwater betreft, draait de discussie rond het fameuze bisfenol A, een bestanddeel van sommige kunststoffen dat ook in zuigflessen zit en hormonale stoornissen zou veroorzaken. Het zou niet in flessenwater zitten, ook al is niet iedereen het daarmee eens.

Smaak: gelijkspel

In sommige steden heeft leidingwater een chloorsmaak. Chloor is dan ook het meest gebruikte ontsmettingsmiddel. De consument kan daar op twee manieren mee omgaan: ofwel eraan wennen, ofwel het water opslaan alvorens het te drinken. Na ongeveer twee uur is de chloorsmaak verdwenen. Een handige oplossing is ook: altijd twee kannen water bij de hand hebben (één in de koelkast en één op kamertemperatuur), en ze telkens bijvullen na gebruik.
Flessenwater met een zeer hoog mineraalgehalte (genre Hepar en Contrex) heeft dan weer een vrij uitgesproken smaak die niet iedereen bevalt.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 03/05/2010 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 01/07/2016 - 11h21
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ