PUBLICITÉ

Fitness: step, LIA, stretching, body-sculpt en body-attack

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 13/04/2016 - 11h50
-A +A

Bent u van plan om te gaan fitnessen? Dat is een prima idee! Weet u ook al welke vorm van fitness u wilt volgen: stretching, step, LIA, body-sculpt of body-attack? Om u te helpen bij het kiezen beschrijven we kort deze verschillende disciplines en geven we ook de voornaamste risico's. Die risico's zijn trouwens makkelijk te beperken: doe de fitnessoefeningen op de juiste manier, neem een goede leraar en hou rekening met uw conditie.

PUB

Stretching

Stretching is een algemene techniek om het lichaam soepel te houden die bestaat uit vijf basisoefeningen. Het verkeerd aanleren of uitvoeren van stretchoefeningen kan risico's meebrengen: verergering van vertebrale misvorming, verrekkingen van ligamenten, misselijkheid, spierverrekkingen, oncomfortabel gevoel, stramme spieren.

LIA of low impact aerobic

LIA is het uitvoeren van choreografische bewegingen zonder springen. De stijl en de intensiteit van de oefeningen kan erg verschillen van leraar tot leraar. Het ritme wordt vaak aangegeven door muziek.
Wat zijn de risico's? Spierpijn bij onvoldoende opwarming, spierverrekkingen en andere verrekkingen, verzwikken van de enkel, ademnood, rugpijn.
Deze gevaren zijn makkelijk te voorkomen door een goede opwarming en de keuze van het juiste niveau. Kies een lessenreeks waarvan de intensiteit aangepast is aan uw conditie.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 01/03/2010 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 13/04/2016 - 11h50

Lydie Raisin, "Sport, soyez efficace!", uitgeverij Leduc.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Zes tips om slank en fit te blijven na de menopauze Gepubliceerd op 15/02/2017 - 14h05

In de menopauze stoppen de eierstokken met werken en valt de productie van vrouwelijke hormonen geleidelijk aan stil. Het lichaam staat dus niet meer onder de invloed van de hormonen en maakt grote veranderingen door. De meest opvallende is een herve...

Fitness: wat zijn de risico's? Geüpdatet op 03/08/2004 - 00h00

Fitnessen is voor iedereen weggelegd. Nu de strijd tegen de sedentariteit volop woedt, kan het geen kwaad om er de specifieke risico's van te kennen zoals die vandaag bij de meeste sporttakken voorkomen: tendinitis bij tennis, verrekkingen en verzwik...

Meer artikels