• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Weg rode wangen!

Weg rode wangen!Couperose is een aandoening die gepaard gaat met min of meer uitgesproken rode vlekken in het gelaat. Mensen die met deze hinderlijke huidaandoening kampen, moeten weten dat ze behandeld kan worden. En iedereen moet weten dat de rode wangen of verwijde bloedvaatjes geen symptoom zijn van overmatig drankgebruik.

Couperose: een esthetische handicap

Al naargelang de ernst, kan couperose een heuse esthetische handicap zijn die rampzalige gevolgen heeft voor het sociale leven.

Ongewenste roodheid

Couperose is een huidaandoening die evolueert in opstoten en gepaard gaat met rode vlekken op de wangen, neus en voorhoofd. De vlekken zijn in feite verwijde bloedvaatjes en kleine ontstekingen die op acne lijken.
De aandoening treedt meestal op rond de leeftijd van 20 à 25 jaar en bereikt zijn 'hoogtepunt' rond de leeftijd van 45 jaar. Om te vermijden dat de aandoening geen onherstelbare schade toebrengt aan de huid moet ze aangepakt worden.
Mensen moeten ook weten dat de rode vlekken in het gelaat geen symptoom zijn van overmatig drankgebruik. Er zijn immers nog altijd mensen met couperose die ten onrechte als drankorgels beschouwd worden en dat maakt hun leed alleen maar groter.
Men schat dat ongeveer 10% van de bevolking met deze huidaandoening kampt, maar dat acht op de tien niet weten dat het om een ziekte gaat die behandeld kan worden.

Artikel gepubliceerd door op 13/02/2007

Bronnen: Persdossier Galderma, januari 2007.

Vindt u het artikel interessant?