Weg rode wangen!

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 13/02/2007 - 00h00
-A +A

Couperose is een aandoening die gepaard gaat met min of meer uitgesproken rode vlekken in het gelaat. Mensen die met deze hinderlijke huidaandoening kampen, moeten weten dat ze behandeld kan worden. En iedereen moet weten dat de rode wangen of verwijde bloedvaatjes geen symptoom zijn van overmatig drankgebruik.

PUB

Couperose: een esthetische handicap

Al naargelang de ernst, kan couperose een heuse esthetische handicap zijn die rampzalige gevolgen heeft voor het sociale leven.

Ongewenste roodheid

Couperose is een huidaandoening die evolueert in opstoten en gepaard gaat met rode vlekken op de wangen, neus en voorhoofd. De vlekken zijn in feite verwijde bloedvaatjes en kleine ontstekingen die op acne lijken.
De aandoening treedt meestal op rond de leeftijd van 20 à 25 jaar en bereikt zijn 'hoogtepunt' rond de leeftijd van 45 jaar. Om te vermijden dat de aandoening geen onherstelbare schade toebrengt aan de huid moet ze aangepakt worden.
Mensen moeten ook weten dat de rode vlekken in het gelaat geen symptoom zijn van overmatig drankgebruik. Er zijn immers nog altijd mensen met couperose die ten onrechte als drankorgels beschouwd worden en dat maakt hun leed alleen maar groter.
Men schat dat ongeveer 10% van de bevolking met deze huidaandoening kampt, maar dat acht op de tien niet weten dat het om een ziekte gaat die behandeld kan worden.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 13/02/2007 - 00h00 Persdossier Galderma, januari 2007.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Couperose: laattijdige diagnose Geüpdatet op 15/01/2008 - 00h00

In functie van de ernst van de huidaandoening, wordt couperose opgedeeld in verschillende stadia. Maar het is een feit dat mensen met couperose pas een arts raadplegen als de aandoening al een gevorderde stadium bereikt heeft, en dat ondanks de esthe...

Couperose: uitlokkende en verergerende factoren Geüpdatet op 13/03/2007 - 00h00

Couperose is een vaak voorkomende huidaandoening, maar toch kent het grote publiek de ziekte niet echt. En ook voor artsen heeft de ziekte nog ongekende aspecten. Maar de factoren die couperose uitlokken en verergeren zijn almaar beter gekend.

En als het nu eens couperose was? Gepubliceerd op 22/05/2012 - 09h56

Couperose, ook acne rosacea genoemd, is een veelvoorkomende huidaandoening . Eigenaardig genoeg, beseft 80% van de mensen met couperose niet dat ze door de aandoening getroffen zijn... Wellicht hebben ze de symptomen die ze ondervinden niet in verban...

Couperose: rood op de wangen Geüpdatet op 26/11/2001 - 00h00

Couperose is een goedaardige huidaandoening die veroorzaakt wordt door een verwijding van de onderhuidse (of subcutane) bloedvaten van het gelaat en gekenmerkt wordt door ontsierende rode vlekken. De minste temperatuurverandering, de geringste alcoho...

Meer artikels