PUBLICITÉ

Vermijd zwaarlijvigheid: laat uw slechte eetgewoonten op het werk vallen

Gepubliceerd door Elise Dubuisson, gezondheidsjournaliste op 21/09/2009 - 00h00
-A +A

Men blijft het maar herhalen: om te weerstaan aan de epidemie van obesitas, moet men evenwichtig eten! Thuis is deze raadgeving niet zo moeilijk in de praktijk om te zetten, maar op het werk lijkt ze eerder op een onoverwinnelijke hindernis... Het project FOOD laat er geen gras over groeien en adviseert u op 7 en 8 oktober.

PUB

Driemaal meer zwaarlijvige mensen


Het is jammer genoeg voor niemand nog een geheim dat het aantal Europeanen dat aan zwaarlijvigheid lijdt, nog steeds blijft stijgen. Sinds de jaren '80 is het aantal gevallen van obesitas in de meeste Europese landen verdrievoudigd. Zwaarlijvigheid komt bovendien niet alleen: ze sleurt in haar zog nog andere gezondheidsproblemen mee die rechtstreeks verband houden met de overtollige kilo's. Daarmee bedoelen we cardiovasculaire ziekten, verhoogde bloeddruk, diabetes type 2 ('vette diabetes'), ischemische accidenten en sommige kankers. De oorzaak is vaak te vinden bij slechte voedingsgewoonten en een duidelijk gebrek aan fysieke activiteit. Dankzij heel wat aanmaningen en doordachte raadgevingen, stellen we gelukkig vast dat onze keuzes in verband met voeding langzaam maar zeker verbeteren. Toch blijft de middagpauze een heikel punt: heel wat mensen opteren nog steeds voor een vlugge maaltijd buiten de onderneming. Sandwiches, croque-monsieurs, voorverpakte slaatjes, hotdogs, hamburgers… zijn voor velen dagelijkse kost van maandag- tot vrijdagmiddag. Een gewoonte waarvan fastfoodrestaurants handig gebruikgemaakt hebben, maar die de initiatiefnemers van FOOD graag zouden willen veranderen!

Lunchen tegen obesitas: specialisten helpen u


Volgens de verantwoordelijken van dit Europese project, zullen acties op het werk het mogelijk maken te strijden tegen obesitas, en ze zullen tevens de mogelijkheid bieden de gezondheid en het welzijn op het werk te verbeteren. De actie bestaat uit twee delen: enerzijds de restauranthouders sensibiliseren en aanzetten om de voedingskwaliteit van de gerechten die ze aanbieden, te verbeteren. Onder meer door hen aan te raden geen zoutvaatje op tafel te zetten, grijs brood aan te bieden in plaats van wit brood, olijfolie in plaats van boter, enz. En anderzijds door de werknemers op het werk tips te geven over wat ze kunnen verbeteren. De Belgische campagne start op 7 en 8 oktober op het Jourdanplein in Etterbeek. Begeef u naar de FOOD-bus, waar sensibilisatieactiviteiten en praktische oefeningen u zullen aangeboden worden.

Meer informatie over dit initiatief vindt u op
www.food-programme.eu/nl

Gepubliceerd door Elise Dubuisson, gezondheidsjournaliste op 21/09/2009 - 00h00 Persdossier "FOOD, uw dagelijks evenwicht" (FOOD: Fighting Obesity through Offer and Demand)
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ