Tandverzorging: inlay-cores

Geüpdatet door Dr Sophie Emmanuelli, tandarts op 29/05/2012 - 17h22
-A +A

Als een tand zwaar beschadigd is (door een schok of door zware cariës), is een traditionele kroon enkel bruikbaar als het overblijvende deel van de tand eerst gereconstrueerd wordt met een zogenaamde inlay-core.

 

PUB

Algemene informatie over inlay-cores

Dat is een stukje metaal dat uit twee aaneensluitende delen bestaat: de "voet" of basis die in de tandwortel wordt ingebracht, en een "hoedje" of kapje dat over het overblijvende kroongedeelte van de tand komt te zitten. Op die manier kan de vorm van de oude kroon gereconstrueerd worden en krijgt men weer een mooie volledige kroon.

Maken van de inlay-core

Eerst moet de wortel van de tand worden behandeld: de tand wordt ontzenuwd (de pulpa in het wortelkanaal wordt verwijderd) en in de plaats van de pulpa komt een biocompatibel opvulmateriaal.

Initialement publié par Dr Sophie Emmanuelli, tandarts le 29/05/2012 - 17h22 et mis à jour par Dr Sophie Emmanuelli, tandarts le 29/05/2012 - 17h22
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Witte tanden: bleken, facetten of inlays? Geüpdatet op 24/10/2006 - 00h00

Mooie tanden en een stralende glimlach, daar droomt wellicht iedereen van. Maar wat als je dat niet hebt? Zijn er remedies? Ja. Tandartsen beschikken vandaag over heel wat middelen om tanden mooier te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld facetten, inlays e...

Implantaten: kroon of brug? Gepubliceerd op 20/12/2011 - 12h13

Wat zijn de mogelijkheden als u een of twee tanden kwijt bent geraakt? Uw tandarts kan u daar raad over geven, maar niets belet u om vooraf informatie te vergaren, al was het maar over de begrippen implantaat , kroon en brug .

Bleaching tegen vlekken op de tanden Geüpdatet op 19/10/2009 - 00h00

Hebt u vlekken op uw tanden ? Bleaching (tanden bleken) kan u helpen uw glimlach terug te vinden, ongeacht of de vlekken te wijten zijn aan tabak, voedingsmiddelen of geneesmiddelen.

Meer artikels