• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  7 mening
 • Getuigenissen (0)

Mijn hond heeft een halsband en een leiband nodig. Hoe maak ik mijn keuze?

Mijn hond heeft een halsband en een leiband nodig. Hoe maak ik mijn keuze?

Maak altijd de juiste keuze van hals- en leiband voor uw hond. Zijn comfort en vooral zijn veiligheid hangen ervan af! Enkele gouden tips voor wie houdt van wandelingen zonder stress en in harmonie…

Ruime keuze aan halsbanden en leibanden voor honden


Als u naar een dierenwinkel gaat om een uitrusting voor uw hond, zult u al snel merken dat de keuze van lei- en halsbanden enorm groot is  Kies altijd eerst voor het aspect veiligheid en dan pas voor het esthetische aspect! Een halsband met een duidelijke zichtbare kleur, eventueel nog voorzien van een reflecterende band, zal het weggebruikers makkelijker maken om uw hond te zien. Ook het materiaal is belangrijk. Sommige halsbanden in dun nylon kunnen bijvoorbeeld bij een stevige snok scheuren. Leder kan wat dat betreft meer aan. Synthetische materialen veroorzaken trouwens vaker huidallergieën of schaafwonden dan natuurlijk leder.

Wandeling in stedelijk gebied of op het platteland?

Als u in de stad gaat wandelingen, kijk dan wel uit met oprolbare leibanden. Die staan weliswaar voor vrijheid, maar ook voor gevaar! In de buurt van wegen en drukke plaatsen kiest u beter voor een vaste en korte leiband. Op het platteland of in het bos gebruikt u dan weer beter een extra lange leiband. Uw viervoeter zal het gevoel van vrijheid waarderen.

Artikel gepubliceerd door op 28/03/2011

Vindt u het artikel interessant?