Elke dag ervaringen over kanker uitwisselen via een blog

Gepubliceerd door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 07/03/2006 - 00h00
-A +A

De Stichting tegen Kanker en Skynet stellen kankerpatiënten, hun familie en hun verzorgers voor hun eigen gratis blog te maken. Een gigantische communicatieruimte en miljoenen potentiële lezers om kanker beter te leren begrijpen.

PUB

Kanker: een uitgelezen manier om ervaringen te delen

Naar aanleiding van studies waaruit blijkt dat een dagboek bijhouden of zijn gevoelens uitdrukken enorm kan bijdragen tot de emotionele gezondheid van mensen met een ziekte zoals kanker, besloot de Stichting tegen Kanker in samenwerking met het providerplatform van Skynet, de patiënten, hun familie en de verzorgers de mogelijkheid te bieden hun eigen blog te maken. Met enkele eenvoudige klikken zal het voortaan mogelijk zijn om de persoonlijke dagboeken van mensen die met kanker te maken krijgen, te lezen en informatie en ervaringen uit te wisselen. Dankzij deze aanpak kunnen betrokkenen de ziekte beter plaatsen en begrijpen.Een blog is een persoonlijk on line-dagboek (dat via het internet toegankelijk is), dat samengesteld is uit korte en langere artikels en regelmatig door de auteur wordt bijgewerkt. Typisch voor zo'n blog is dat bezoekers kunnen reageren op de gepubliceerde gegevens en er commentaren aan kunnen toevoegen of nieuwe informatie kunnen meedelen die kunnen bijdragen tot het debat. De blogs werden in 1997 opgericht en hun succes neemt alsmaar toe. In België wordt er om de 30 seconden een nieuwe blog gecreëerd!

Mijn blog in de praktijk

Indien u of een van uw familieleden aan kanker lijdt, moet u niet aarzelen om uw dagelijkse ervaringen op uw eigen blog neer te pennen. U kunt hem gratis maken. Om uw blog te maken, bij te werken en eventueel een persoonlijke look te geven, kunt u surfen naar http://blogs.skynet.be. Het is heel eenvoudig om een blog te maken en u hebt er geen speciale software of kennis voor nodig. Al wat u nodig hebt, is toegang tot het internet. Dan moet u gewoon de instructies volgen die op het scherm verschijnen. Indien u patiënten met kanker verzorgt en als u een beter inzicht wenst te verwerven in wat ze meemaken of hoe ze zich voelen, kunt u hun blogs lezen, met hen communiceren en uw eigen ervaringen meedelen.

Gepubliceerd door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 07/03/2006 - 00h00 Persbericht 'Blogs voor kankerpatiënten, hun familie en de verzorgers: een nieuw initiatief van de Stichting tegen Kanker!', Stichting tegen Kanker, 24 februari 2006.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Europese code tegen kanker Geüpdatet op 28/10/2003 - 00h00

Kanker is een ernstig volksgezondheidsprobleem en een belangrijke oorzaak van een vroegtijdige en vermijdbare dood in de Europese Unie. Om daar iets aan te doen, werd een nieuw preventie-instrument ontwikkeld: de "Europese code tegen kanker", uitgege...

Getuigenis: onze dochter heeft het downsyndroom Geüpdatet op 27/04/2016 - 10h30

Gladys is vijf jaar. Ze is verzot op spaghetti zonder saus, op Magic System en op haar twee zusjes. Ze is niet zo zot op de saus bij haar spaghetti, op het geweld op televisie en op siësta’s. Ze is een klein duiveltje, maar ze doet haar omgeving smel...

Ariane begeleidt patiënten met borstkanker Geüpdatet op 20/02/2007 - 00h00

Ariane is de naam van een begeleidingsprogramma dat steun wil bieden in het dagelijkse leven van borstkankerpatiënten . Dit nieuwe initiatief heeft, anders dan het merendeel van de campagnes voor kankerpatiënten, geen preventief of curatief doel, maa...

Euromelanoma: een week om kanker te lijf te gaan Geüpdatet op 11/04/2012 - 09h04

In de week van 7 mei 2012 voert Euromelanoma campagne om het grote publiek en de mensen uit de gezondheidssector te wijzen op de gevaren van huidkanker . Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Europa.

Meer artikels