PUBLICITÉ

Borstprothesen: wat nu?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 31/01/2012 - 11h01
-A +A

Sinds het schandaal met de PIP-borstprothesen heerst er grote ongerustheid bij veel vrouwen die een operatie hebben ondergaan om mooiere of grotere borsten te krijgen. En wat moeten vrouwen nu doen als ze vinden dat hun borsten te klein zijn?

PUB

Borstprothesen: geruststellende berichten

Eerst toch dit: de borstprothesen van het merk PIP zijn nu niet meer op de markt. De waakzaamheid bij de controles zal nu ook des te groter zijn. In Frankrijk zijn er na het PIP-schandaal trouwens tests uitgevoerd om aan te tonen dat alle andere verkochte merken aan de normen voldoen. Dr. Denis Goldschmidt is plastisch chirurg en herhaalt het nog eens: "Er zijn op de markt meer dan een miljoen medische hulpmiddelen en allemaal worden ze gecontroleerd en getest". Het is  niet omdat de PIP-borstprothesen een tijd lang tussen de mazen van het net zijn geglipt dat alle borstprothesen nu gevaarlijk zijn. Toch kan het PIP-schandaal misschien ook aanzetten tot nadenken over de redenen voor een borstvergroting. Er zijn zelden complicaties, maar ze komen wel degelijk voor - ook met perfect "cleane" prothesen. De vorming van harde en pijnlijke kapsels, een teleurstellend resultaat, littekenproblemen… het zijn weliswaar kleine risico’s, maar ze zijn niet uit te sluiten.

 

Borstprothesen: hoe nu uw keuze te maken?

Meestal zijn het niet de vrouwen zelf die de borstprothesen kiezen, maar wel de chirurgen. Ze laten zich daarbij leiden door een aantal criteria. "Alle borstprothesen verschillen lichtjes van vorm en grootte. Om de goede te kiezen, moet je eerst en vooral rekening houden met de lichaamsbouw van de patiënte en haar wensen. Maar ook de gewoontes van de chirurg zijn belangrijk, het feit of de juiste maat van de prothese die hij nodig heeft snel beschikbaar is, enz." vertelt dr. Denis Goldschmidt. De patiënte moet de chirurg dus kunnen vertrouwen. Bespreek met hem gerust uw vragen over uw prothesen, over de kwaliteit ervan of over de eventuele studies die erover zijn gemaakt.

 

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 31/01/2012 - 11h01 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 31/01/2012 - 11h01
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ