• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  2 mening
 • Commentaren (0)

Begin te sporten, ongeacht uw leeftijd!

Artikel gepubliceerd door op 29/11/2013

Bronnen: http://bjsm.bmj.com/content/47/18/1139.full


Begin te sporten, ongeacht uw leeftijd!

Lichaamsbeweging is op elke leeftijd heilzaam, ook voor beginners. Uit een recente Britse studie blijkt dat sporten aan de orde van de dag blijft, ook als men de pensioenleeftijd bereikt heeft.

Gezond oud worden is makkelijker als we aan sport doen

De onderzoekers omschreven 'goed oud worden' in deze studie als gespaard blijven van zware chronische ziektes, van depressies en van lichamelijke of cognitieve achteruitgang. Ze volgden acht jaar lang meer dan 3000 mensen. De deelnemers waren aan het begin van de studie gemiddeld 63 jaar oud. De uitslag: van 19,3% van hen kon worden gesteld dat ze op optimale wijze oud konden worden.

 

Lichaamsbeweging helpt om gezond oud te worden

Sport speelde dus een rol in dit succesverhaal. De actieve deelnemers (dat wil zeggen diegenen die minsten één keer per week een lichamelijke activiteit van matige of intense inspanning beoefenden) hadden meer kans om gezond oud te worden. Wie zijn hele leven actief is, scoort het best. Mensen die aan sport doen, hebben namelijk zeven keer meer kans om gezond oud te worden dan mensen die helemaal niets doen. Maar ook de mensen die pas tijdens de studie aan sport waren gaan doen, hadden  3,37 meer kans om fit te blijven.

#E#Trek dus allemaal uw sportschoenen aan, hoe jong of oud u ook bent!

Artikel gepubliceerd door op 29/11/2013

Bronnen: http://bjsm.bmj.com/content/47/18/1139.full

Vindt u het artikel interessant?