Begin te sporten, ongeacht uw leeftijd!

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 29/11/2013 - 11h23
-A +A

Lichaamsbeweging is op elke leeftijd heilzaam, ook voor beginners. Uit een recente Britse studie blijkt dat sporten aan de orde van de dag blijft, ook als men de pensioenleeftijd bereikt heeft.

PUB

Gezond oud worden is makkelijker als we aan sport doen

De onderzoekers omschreven 'goed oud worden' in deze studie als gespaard blijven van zware chronische ziektes, van depressies en van lichamelijke of cognitieve achteruitgang. Ze volgden acht jaar lang meer dan 3000 mensen. De deelnemers waren aan het begin van de studie gemiddeld 63 jaar oud. De uitslag: van 19,3% van hen kon worden gesteld dat ze op optimale wijze oud konden worden.

 

Lichaamsbeweging helpt om gezond oud te worden

Sport speelde dus een rol in dit succesverhaal. De actieve deelnemers (dat wil zeggen diegenen die minsten één keer per week een lichamelijke activiteit van matige of intense inspanning beoefenden) hadden meer kans om gezond oud te worden. Wie zijn hele leven actief is, scoort het best. Mensen die aan sport doen, hebben namelijk zeven keer meer kans om gezond oud te worden dan mensen die helemaal niets doen. Maar ook de mensen die pas tijdens de studie aan sport waren gaan doen, hadden  3,37 meer kans om fit te blijven.

#E#Trek dus allemaal uw sportschoenen aan, hoe jong of oud u ook bent!

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 29/11/2013 - 11h23

http://bjsm.bmj.com/content/47/18/1139.full

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Eenmaal gelukkig, altijd in topvorm Geüpdatet op 16/09/2008 - 00h00

Niet roken, evenwichtig eten, aan sport doen, regelmatig naar een arts gaan… is goed, maar gelukkig zijn, is beter! Indien u gehecht bent aan uw gezondheid, begin dan maar met het leven door een roze bril te bekijken. Dat is tenminste het advies dat...

Wat is het best, wandelen of joggen? Geüpdatet op 03/06/2013 - 14h12

Moeten we joggen voor onze gezondheid of is wandelen beter? Het antwoord hangt af van wat u er precies mee wilt bereiken. Maar doe in ieder geval wat u graag doet!

Seks en aantrekkingskracht: een kwestie van chemie? Geüpdatet op 26/06/2007 - 00h00

Seksuele aantrekkingskracht wordt bepaald door de esthetiek en door de eigen geschiedenis die maakt dat we aangetrokken worden door een of ander fysiek of psychologisch aspect, de omstandigheden waarin ontmoetingen plaats hebben en ook door een chemi...

Meer artikels