Allergie: Chanel Nr.5 dreigt te verdwijnen

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, journaliste santé op 09/11/2012 - 10h11
-A +A

De Europese Commissie overweegt om de wetgeving inzake essentiële grondstoffen te herzien om allergielijders te beschermen.

De maatregel zou het einde kunnen betekenen van luxeparfums als Chanel Nr.5 en Dior Addict.

PUB

Voor het welzijn van de allergielijders

Ongeveer 1% tot 3% van de bevolking is allergisch voor de grondstoffen in parfums. Experts van het Europese comité voor consumentenveiligheid stellen daarom in hun rapport voor om «de concentratie van twaalf ingrediënten te beperken tot 0,01% van het eindproduct».

Dat zou het geval kunnen zijn voor «citral, een stof die in de olie zit van citroen en mandarijnen, maar ook voor eugenol, een stof die in de etherische olie van rozen zit».

Chanel Nr.5 binnenkort verboden?

Voor andere stoffen wordt een compleet verbod voorgesteld.

Dat zou het geval zijn met «boommos, een ingrediënt dat aan enkele populaire parfums zoals Chanel Nr.5 en Dior Addict de karakteristieke houtachtige noten geeft». Als dat verbod er komt, zou dat het einde zijn van deze luxeparfums. 

De aangekondigde nieuwe regelgeving zou voor een heuse krachtmeting kunnen zorgen tussen de parfumindustrie en de wetenschappelijke experts.

Als de zorg om de gezondheid van de consument het haalt, zal de samenstelling van parfums tussen nu en 2014 allicht veranderen.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, journaliste santé op 09/11/2012 - 10h11
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Als cosmetica de huid aantasten... Geüpdatet op 10/05/2005 - 00h00

De huid van 15 tot 20 % van de Belgen krijgt het zwaar te verduren: irritatie, intolerantie, eczeem, … In sommige gevallen gaat het om reacties op agressieve cosmetica, in andere is er sprake van een allergie. Ook al kunnen huidtests vaak de "schuldi...

Chronische hoest door overgevoeligheid: helse hoestbuien! Gepubliceerd op 22/03/2017 - 11h05

Wat hebben een parfum van een voorbijganger, de liggende houding of de slappe lach met elkaar gemeen? Voor de meeste mensen helemaal niets. Maar voor sommigen kunnen die drie elementen niet te onderdrukken hoestbuien uitlokken. Wat is dit nieuwe synd...

Pesticiden in groenten en fruit: geen verbetering! Geüpdatet op 17/06/2003 - 00h00

Ondanks de officiële aanbevelingen van de Europese Commissie is het gebruik van pesticiden in Europa nog steeds niet verminderd. Van de helft van de fruit- en groentestalen die resten bevatten, overschrijdt 6,1% nog altijd de maximumlimiet. Dat is zo...

Meer artikels