• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Getuigenissen (0)

Allergie: Chanel Nr.5 dreigt te verdwijnen

Artikel gepubliceerd door op 09/11/2012


Allergie: Chanel Nr.5 dreigt te verdwijnen

De Europese Commissie overweegt om de wetgeving inzake essentiële grondstoffen te herzien om allergielijders te beschermen.

De maatregel zou het einde kunnen betekenen van luxeparfums als Chanel Nr.5 en Dior Addict.

Voor het welzijn van de allergielijders

Ongeveer 1% tot 3% van de bevolking is allergisch voor de grondstoffen in parfums. Experts van het Europese comité voor consumentenveiligheid stellen daarom in hun rapport voor om «de concentratie van twaalf ingrediënten te beperken tot 0,01% van het eindproduct».

Dat zou het geval kunnen zijn voor «citral, een stof die in de olie zit van citroen en mandarijnen, maar ook voor eugenol, een stof die in de etherische olie van rozen zit».

Chanel Nr.5 binnenkort verboden?

Voor andere stoffen wordt een compleet verbod voorgesteld.

Dat zou het geval zijn met «boommos, een ingrediënt dat aan enkele populaire parfums zoals Chanel Nr.5 en Dior Addict de karakteristieke houtachtige noten geeft». Als dat verbod er komt, zou dat het einde zijn van deze luxeparfums. 

De aangekondigde nieuwe regelgeving zou voor een heuse krachtmeting kunnen zorgen tussen de parfumindustrie en de wetenschappelijke experts.

Als de zorg om de gezondheid van de consument het haalt, zal de samenstelling van parfums tussen nu en 2014 allicht veranderen.

Artikel gepubliceerd door op 09/11/2012

Vindt u het artikel interessant?