PUBLICITÉ

Waterpokken

Het is belangrijk goed geïnformeerd te zijn omtrent de gezondheid van het kind. Ontdek hier dus de laatste nieuwtjes van de redactie in verband met waterpokken: tips, praktische fiches, tests en natuurlijk ook getuigenissen van andere internetgebruikers.

PUBLICITÉ
Populaire artikels van de week
Waterpokken, een zeer besmettelijke ziekte Geüpdatet op 26/11/2002 - 00h00

Waterpokken (windpokken of varicella) zijn een zeer besmettelijke huidziekte die door een virus wordt veroorzaakt. Sinds de vaccinatie tegen mazelen-rodehond-bof zijn waterpokken de enige ziekte met huiduitslag die nog vaak voorkomt in België.

Waterpokken: tips voor de ouders Gepubliceerd op 02/07/2012 - 16h46

Waterpokken , één van de meest voorkomende kinderziekten in België, zijn meestal onschuldig. Toch volgen hier enkele basistips om uitzonderlijke, maar ernstige complicaties te voorkomen.

Waterpokken kunnen dodelijk zijn! Gepubliceerd op 01/04/2014 - 16h04

Complicaties bij waterpokken komen zelden voor, maar ze kunnen wel fataal zijn, vooral voor kwetsbare mensen. In België bestaat er een vaccin voor patiënten met een verlaagde weerstand.

Kinderen met waterpokken beschermen volwassenen tegen zona Geüpdatet op 23/07/2002 - 00h00

Herhaald contact met kinderen die besmet zijn met het varicellavirus (het virus dat waterpokken veroorzaakt) beschermt volwassenen tegen zona. De volwassen die het meest contact hebben met dergelijke kinderen, lopen vijfmaal minder risico op de ontwi...

Meer artikels
Populaire fiches van gidsen
Varicella Gepubliceerd op 26/05/2003 - 00h00

Meer gidsen