PUBLICITÉ

Waarom moeten we ons haar borstelen?

Geüpdatet door Isabelle Eustache, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 06/09/2010 - 00h00
-A +A

Elke dag uitvoerig en zacht uw haar borstelen, is goed, gewoon omdat dankzij deze herhaalde bewegingen de natuurlijke oliën zich over het hele haar kunnen verspreiden om het te voeden en te doen glanzen. Bovendien stimuleert borstelen de microcirculatie in de hoofdhuid, verwijdert het onzuiverheden en schilfers en verlucht het uw haar, dat zijn volume terugkrijgt.

PUB

De voordelen van borstelen

Naast de bovengenoemde deugden versoepelt en ontspant borstelen de hoofdhuid, zorgt het ervoor dat de producten makkelijker in de hoofdhuid dringen, versterkt het hun werking en verbetert het de circulatie en de voeding van de haarwortels.

De ideale borstelbeurt

  • Duurt lang (één minuut) en gebeurt twee keer per dag, één keer 's morgens en één keer 's avonds.
  • Is zacht: hard en agressief borstelen is uit den boze!
  • Ga eerst met de kam door uw haar, om het te ontwarren. Begin daarbij met de haarpunten en verwijder eventuele knopen. Trek niet, maar ga geleidelijk te werk, lok per lok.
  • Hou uw hoofd naar beneden, borstel van de nek naar het voorhoofd, vervolgens van de zijkanten naar de kruin en ten slotte van het voorhoofd naar de nek.
  • Hebt u uw haar gewassen, wacht dan tot het 80 % droog is alvorens het te borstelen (als het klam of nat is, is het brozer).

Oorspronkelijk gepubliceerd op 05/04/2005 - 00h00 en geüpdatet door Isabelle Eustache, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 06/09/2010 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Vet haar: verzorging en zachtheid Gepubliceerd op 25/05/2016 - 09h50

Vet haar is gemakkelijk herkenbaar aan het glanzend uitzicht en bovendien voelt het vochtig en kleverig aan. Wenst u dit te verhelpen, dan hebt u aangepaste verzorging en veel zachtheid nodig.

Alles wat u moet weten over shampoo Gepubliceerd op 09/11/2016 - 14h43

Een goede shampoo moet het haar niet alleen reinigen maar ook soepel houden en mooi doen glanzen zonder de hoofdhuid te irriteren. Wat zijn de ingrediënten van dit basisproduct uit ons dagelijks leven?

No Poo of het haar niet meer wassen: hoe begin je eraan? Geüpdatet op 27/10/2015 - 09h44

No Poo is een populaire haarverzorgingstrend die is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het haar wordt maar met grote tussenpauzes gewassen en soms zelfs helemaal niet meer. Of toch niet zoals wij dat gewend zijn. Is je haar niet meer wassen een goe...

Meer artikels