PUBLICITÉ

Verjaag allergieën met natuurlijke middelen!

Gepubliceerd door Julie Luong, gezondheidsjournaliste op 02/06/2009 - 00h00
-A +A

Elke dag worden meer en meer mensen door allergieën getroffen. Hoe belangrijk is de zachte of alternatieve geneeskunde als we met dit fenomeen rekening houden?

PUB

Traditionele behandelingen


Allergieën zijn een echte kwaal van deze tijd. De Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) voorspelt dat tegen 2015 tot 50% van de bevolking getroffen zou kunnen zijn door een of andere allergie. Pollen, huismijt, voeding: deze aanvankelijk onschuldige bestanddelen uit onze omgeving zijn voor heel wat mensen een echte plaag geworden. Hypergevoelige allergische mensen kunnen diverse symptomen vertonen: niesbuien, conjunctivitis, jeuk, gastro-intestinale intolerantie… Deze symptomen kunnen soms van een gewone dag een lijdensweg maken.
Antihistaminica, anti-inflammatoire geneesmiddelen en corticoïden zijn dikwijls doeltreffend, maar soms blijken ze ontoereikend of worden ze slecht verdragen door de allergiepatiënten… Om de symptomen te verlichten, wenden meer en meer mensen zich tegenwoordig tot 'natuurlijke' remedies, als aanvulling op de klassieke behandeling. Die 'natuurlijke' remedies moeten echter goed uitgekozen worden!

Essentiële oliën goed gebruiken is een kunst


Gebruikt in een bad, via verstuiving in de lucht, als massage of om plaatselijk aan te brengen, helpen essentiële oliën sommige allergische symptomen verlichten, terwijl ze ook nog zorgen voor ontspanning en welzijn. Pijn-, dennen-, eucalyptus- of pepermuntolie kunnen in een verstuiver of een heerlijk lauw bad gebruikt worden om de luchtwegen vrij te maken in geval van allergische rinitis. Als plaatselijke toepassing zorgt essentiële kamilleolie voor het verminderen van de jeuk die te wijten is aan eczeemaanvallen. Vergeet niet dat essentiële oliën nooit onverdund mogen gebruikt worden, maar dat men ze vooraf moet vermengen met een basisolie (een zachte amandelolie bijvoorbeeld). Essentiële oliën zijn wel niet aan te raden aan zwangere vrouwen en kinderen. Vraag in elk geval de raad van een deskundige aromatherapeut om te weten welke de beste mengsels zijn en welke de juiste dosering is naargelang de symptomen.

Gepubliceerd door Julie Luong, gezondheidsjournaliste op 02/06/2009 - 00h00 Jeanne Leprieur: "Soigner ses allergies au naturel" (Allergieën verzorgen op natuurlijke wijze), uitg. Anagramme.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Verkoudheid of allergische rinitis? Gepubliceerd op 25/04/2017 - 16h55

Niezen als men het pad van een kat kruist of bij het begin van de lente, kan een teken zijn van allergische rinitis. Maar het kan net zo goed op een verkoudheid wijzen. In heel wat gevallen is het niet makkelijk om een onderscheid te maken tussen ver...

Allergie: rinitis neemt af met de tijd Geüpdatet op 09/01/2007 - 00h00

Er is hoop voor mensen die allergisch zijn. Het aantal episodes van rinitis neemt af met de tijd. De frequentie van de chronische aandoening daalt dus met de leeftijd. Tegelijkertijd is astma een voorspeller van rinitis , net zoals familiale antecede...

Astma en allergische rinitis: geen aangename combinatie Geüpdatet op 29/05/2007 - 00h00

De cijfers spreken voor zich: van de 700.000 astmapatiënten die ons land telt, zijn er 500.000 die eveneens lijden aan allergische rinitis . Je kunt dus stellen dat 70% van de astmapatiënten ook last heeft van allergische rinitis . Bovendien heeft 73...

Meer artikels