Sommige mineralen zijn onmisbaar voor onze gezondheid omdat ze een cruciale rol vervullen bij het celmetabolisme. We onderscheiden daarbij macro-elementen en oligo-elementen; die laatste zijn slechts in sporenhoeveelheden aanwezig in ons lichaam. Een afwisselende en evenwichtige voeding dekt normaal gezien onze behoefte aan mineralen.
PUB
Overzicht
- 1) Welke van beide groenten bevat het meest ijzer:
- 2) Een ei dekt respectievelijk 15 % en 17 % van de dagelijkse ijzer- en fosforbehoeften van volwassenen.
- 3) Afgeroomde melk bevat:
- 4) Vanaf het tweede semester van de zwangerschap stijgen de ijzerbehoeften met:
- 5) Selenium zit in een antioxidans dat veroudering tegengaat.
- 6) 300 g calcium (ongeveer 1/3 van de dagelijkse behoeften van volwassenen) wordt geleverd door:
- 7) Wat is in onze contreien het meest voorkomende mineraaltekort?
- 8) Vitamine D bevordert de opname van:
- 9) Drinken tijdens het eten, verdunt de mineralen.
- 10) Schaal- en schelpdieren bevatten meer magnesium dan gedroogde vruchten en groenten.
1) Welke van beide groenten bevat het meest ijzer:
Peterselie
2) Een ei dekt respectievelijk 15 % en 17 % van de dagelijkse ijzer- en fosforbehoeften van volwassenen.
Juist
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- Volgende pagina
Gepubliceerd op 01/11/2004 - 00h00
Bekijk dit artikel