Soep verdient meer dan ooit een vaste plaats op ons menu. Soep drinken is een eenvoudig, maar doeltreffend gebaar. Herfst is een ideale kans om dit gerecht in de schijnwerpers te zetten en de voordelen ervan voor onze gezondheid nog eens op een rijtje te zetten.
Hoeksteen van de voedingspiramide
Soep bestaat hoofdzakelijk uit water en groenten, twee belangrijke elementen uit de voedingspiramide. Volgens gezondheidsdeskundigen zouden we dagelijks minstens 1,5 liter water en 5 porties (in totaal 400 gram) fruit en groenten te eten. Een portie soep (250 ml) levert dus al een zesde van het noodzakelijke vocht en bijna twee porties groenten (150 gram).
Een gezondheidsdrankje
Soep bevat tal van essentiële voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, antioxidanten en vezels, allemaal stoffen die onmisbaar zijn voor een evenwichtige en gezonde voeding. Soep is ook een handige manier om kinderen of volwassenen die geen groenten lusten toch aan de dagelijkse portie groen te helpen.
'Zet u schrap voor de 4de editie van de Week. Van de Soep van 14 tot 20 januari 2005'. Persbericht van Knorr, december 2005