PUBLICITÉ

SOA, hoe zijn ze te mijden en op te sporen?

Gepubliceerd door Dr. Philippe Presles op 02/12/2008 - 00h00
-A +A

Seksueel overdraagbare aandoeningen zetten iemands leven niet op het spel zoals hiv of hepatitis B en C dat doen, maar heel wat onschuldige SOA geven toch serieuze ongemakken. Tips om ze te vermijden, én te herkennen.

PUB

Syfilis

Symptomen : eventueel sjanker (klein, pijnloos wondje) op de huid of op het slijmvlies dat ongemerkt kan overgaan. Enkele maanden na de overdracht huiduitslag, koorts, gewrichtspijn, gangliën (cysteuze zwellingen), tot aantasting van de hersenen toe.
Behandeling : inspuiting van penicilline (antibioticum).

Gonoroe (druiper)

Symptomen: een week na de besmetting: een geel-groenige afscheiding uit de penis of de anus die gepaard gaat met een branderig gevoel.
Behandeling : antibiotica.

Gepubliceerd door Dr. Philippe Presles op 02/12/2008 - 00h00 Het Franse preventiecentrum Inpes (Institut national de prévention et d'éducation à la santé), brochure over de seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA).
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Soa of soi: juist of onjuist? Gepubliceerd op 01/12/2014 - 17h27

Er bestaan veel seksueel overdraagbare ziektes (SOA). De enige manier om infectie en overdracht te voorkomen, is het gebruik van een condoom. Wat weet u precies over SOA?

SOA: bent u echt goed op de hoogte? Gepubliceerd op 02/11/2016 - 12h34

Seksueel overdraagbare aandoeningen (soa) komen vrij veel voor. De gevolgen kunnen heel ernstig en soms zelfs dramatisch zijn. Gelukkig kunnen we ons ertegen beschermen en bestaan er doeltreffende behandelingen. Waarom weten de Belgen er dan zo weini...

Wat u moet weten over gonorroe Geüpdatet op 08/04/2003 - 00h00

Gonorroe, een gonokokkeninfectie, ook wel 'warme pis' genoemd, is een zeer besmettelijke seksueel overdraagbare aandoening (SOA). De belangrijkste symptomen zijn: uretritis (ontsteking van de urinebuis) bij mannen en genitale infecties (vaginitis, ce...

Meer artikels