PUBLICITÉ

Slaap van het kind

Het is belangrijk goed geïnformeerd te zijn omtrent de gezondheid van het kind. Ontdek hier dus de laatste nieuwtjes van de redactie in verband met de slaap van het kind: tips, praktische fiches, tests en natuurlijk ook getuigenissen van andere internetgebruikers.

PUBLICITÉ
Populaire artikels van de week
Slaapapneu: ook bij kinderen! Geüpdatet op 21/12/2016 - 09h41

Een kind dat elke nacht snurkt , is niet normaal. De kans bestaat dat het dan lijdt aan het slaapapneusyndroom . Dat kan negatieve gevolgen hebben voor zijn ontwikkeling. Dr. Madiha Ellaffi is pneumoloog en allergoloog in Albi (in Frankrijk) en gespe...

Waarom wil mijn kind niet slapen? Gepubliceerd op 20/01/2014 - 17h08

Van de eerste nachten tot de periode dat het kind naar school begint te gaan, is zijn slaapgedrag een van de belangrijkste gespreksonderwerpen van de ouders. En terecht: de slaap is enorm belangrijk voor de gezondheid van het kind, maar ook voor het...

Nachtelijke angstaanvallen: hoe moet u reageren? Geüpdatet op 11/05/2016 - 09h48

Een nachtelijke angstaanval bij kinderen is iets wat veel indruk maakt op de omgeving. Voor het kind zelf houdt het evenwel geen enkel gevaar in. En het fenomeen is ook niet zo zeldzaam! Kent u het? En weet u ook hoe u ermee moet omgaan?

Wat doen wanneer een kind snurkt? Geüpdatet op 08/06/2009 - 00h00

Snurken op zich is niet gevaarlijk. Als het snurken echter gevolgen heeft voor de gedragingen van het kind, gaat het wellicht om het slaapapneusyndroom, dat in elk geval moet behandeld worden.

Meer artikels
Populaire fiches van gidsen
Meer gidsen