PUBLICITÉ

Pijn ter hoogte van de thorax zonder infarct: de pijn aanpakken ...

Gepubliceerd door Dr. Philippe Presles op 21/11/2006 - 00h00
-A +A

Pijn ter hoogte van de thorax of borst, is altijd onrustwekkend omdat men vaak meteen denkt aan een myocardinfarct. Maar als de twee grote oorzaken van borstpijn uitgesloten zijn, te weten een myocardinfarct en gastro-oesofagale reflux, dan moet men op zoek gaan naar een middel om de pijn te bestrijden. Hypnose is in dat geval een van de mogelijkheden.

PUB

Pijn ter hoogte van de thorax: het eerste geval is een spoedgeval!

Pijn ter hoogte van de borst is angstaanjagend omdat men terecht denkt dat het om een infarct van de hartspier kan gaan. Als de pijn voor het eerst optreedt, mag men zeker geen afwachtende houding aannemen en 'wachten tot het overgaat' omdat je je huisarts niet wil storen. Pijn aan de thorax is altijd een goede reden om een arts te raadplegen en indien nodig een ziekenhuiswagen te bellen. De eerste keer dat men met de pijn kampt, kan men niet weten wat de oorzaak is en moet de pijn onderzocht worden.

Myocardinfarct uitsluiten

Om dat te kunnen doen wordt een elektrocardiogram uitgevoerd en een bloedafname om na te gaan of er enzymen van de hartspier in het bloed zitten, wat op een infarct wijst.
Zijn de onderzoeksresultaten twijfelachtig, dan wordt u wellicht opgenomen in het ziekenhuis voor een coronarografie waardmee artsen kunnen zien hoe het gesteld is met de coronaire slagaders die het hart bevoorraden.

Gepubliceerd door Dr. Philippe Presles op 21/11/2006 - 00h00 Jones H et al. Treatment of non-cardiac chest pain: a controlled trial of hypnotherapy. Gut 2006;55:1403-1408.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Reflux? Het avondmaal komt te laat! Geüpdatet op 24/10/2006 - 00h00

De klassieke raad die men aan patiënten geeft die last hebben van oprispingen, te weten; drie uur wachten tussen de tijd waarom men het avondmaal neemt en de bedtijd, blijkt bijzonder doeltreffend te zijn. Binnen dat interval kan het risico op reflux...

Alles wat u moet weten over hiatus hernia Geüpdatet op 02/05/2011 - 15h26

Een hiatus hernia of hiatusbreuk is een abnormale ligging van een deel van de maag . Het is een vaak voorkomende aandoening die meestal onschuldig is en ook niet pijnlijk. Als er toch symptomen zijn, gaat het om gastro-oesofageale reflux met terugstr...

Meer artikels