PUBLICITÉ

Peeling van de huid, exfoliatie: welk product, wanneer, hoe?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 04/05/2016 - 10h41
-A +A

Droomt u van een perzikhuid en een stralende teint? Dan moet u een peeling doen! Eén keer per week, van kop tot teen, en u straalt het hele jaar door. Hoe kiest u het product dat bij u past. Hoe gaat u te werk, en tot slot enkele tips.

PUB

Peeling, ook exfoliatie of afschilfering genoemd, gebeurt met een product dat verrijkt is met licht schurende bestanddelen. Het product wordt voorzichtig op de huid gesmeerd en daarna afgespoeld met veel water.

Met die behandeling worden de dode cellen aan de oppervlakte van de huid verwijderd en krijgt u een zachtere huid, de zuurstoftoevoer verbetert, net zoals de werking van de opperhuid.
Als u regelmatig een peeling doet, gaat uw huid de actieve bestanddelen in cosmeticaproducten beter opnemen. Uw lichaam of gezicht gaat dan meteen beter ogen.

Het product voor uw peeling goed kiezen

Welk peelingproduct u moet kopen hangt af van het type huid en het lichaamsdeel waarvoor het dient.

 • Bij producten voor het lichaam zijn de schurende korreltjes vaak iets grover en 'bijten' ze meer.
  Anders dan bij producten voor het gezicht zijn ze ook vaak geparfumeerd.
  Het best test je het product op de rug van de hand. Wrijf het lichtjes open en kijk hoe uw huid reageert: als ze erg rood wordt, jeukt of gaat trekken, is het product duidelijk te ruw voor u... Probeer dan beter een zachtere formule of vraag raad aan een dermatoloog.
 • Kies voor het gezicht altijd een speciaal peelingproduct om elk risico op irritatie of allergieën te vermijden.

Peeling van de huid: wanneer en hoe?

Een peeling gebeurt normaal één keer per week, zowel van het gezicht als van het lichaam.

 • Op het gezicht wordt het peelingproduct altijd heel zachtjes aangebracht. De omtrek van de ogen en de mond moet vermeden worden, want deze zones zijn extra gevoelig.
  Vergeet ook niet om de huid na de behandeling grondig en voorzichtig te wassen: de korreltjes kunnen aan het gezicht blijven " kleven " en irritatie veroorzaken.
 • Bij een peeling van het lichaam brengt u het product aan net voor u in de douche stapt of het bad in gaat, op een droge of vochtige huid.
  Ideaal is om het product met cirkelvormige bewegingen in de huid te masseren en extra aandacht te besteden aan de ruwe zones (ellebogen, knieën, hielen).

Initialement publié par Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste le 12/12/2006 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 04/05/2016 - 10h41
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Tips om langer bruin te blijven Geüpdatet op 04/08/2015 - 17h02

Wilt u uw bruin kleurtje na de vakantie zo lang mogelijk houden? Met de juiste behandeling en goede producten moet dat lukken! Enkele tips om ook in het najaar nog te kunnen uitpakken met een mooi bruin tintje .

Jonge gemengde huid, een complexe zaak Gepubliceerd op 02/12/2013 - 16h37

Eén op de drie jonge vrouwen tussen 16 en 20 zegt van zichzelf een gemengde huid te hebben. Terwijl hun mamma's ervan dromen zo'n huid te hebben, die naar eigen zeggen "ideaal, fris, glad en zacht bij het aanraken" is, blijft zo'n type huid voor de t...

Voor elk huidtype, een aangepaste fond de teint Gepubliceerd op 16/09/2015 - 12h39

Fond de teint dient eigenlijk niet om er goed uit te zien, het is eerder een product dat deel uitmaakt van de esthetische verzorging van de huid. Behandelen, maskeren, hydrateren, uv-filter, anti-age: ontdek de fond de teint die u het meest geschikt...

Eerst een peeling, dan hydrateren: de beautytip nr 1! Geüpdatet op 08/07/2008 - 00h00

Alle deskundigen zijn het erover eens: een peeling zorgt ervoor dat de actieve bestanddelen die men daarna aanbrengt op de huid beter penetreren en meer doeltreffend zijn. Maar waarom is dat zo? En hoe werkt een peeling?

Meer artikels