PUBLICITÉ

Opwinding: mannen kijken, vrouwen luisteren...

Gepubliceerd op 27/08/2002 - 00h00
-A +A

Het verlangen opwekken en het genoegen stimuleren verlopen heel anders bij mannen dan bij vrouwen. Mannen zijn eerder ontvankelijk voor wat ze zien en vrouwen voor wat ze horen.

PUB

Bij de man

Wat de seksualiteit betreft, uit zich dat bij mannen door het feit dat ze eerst opgewonden geraken door wat ze zien. Adolescenten (en ook volwassenen) kijken graag naar foto's en beelden van naakte vrouwen. Mannen kijken graag als hun partner zich uitkleedt en het bekijken van haar lichaam maakt hen gemakkelijk opgewonden.

Bij de vrouw

Vrouwen zijn niet gevoelig voor dezelfde prikkels. Vrouwen luisteren eerder. Ze geraken gemakkelijker opgewonden door woordjes van liefde, verlangen, complimenten over hun schoonheid ... Adolescentes houden van liefdesromans, liefdesliedjes waarin ze woorden en emoties horen. Dat is niet “sentimenteel” zoals de mannen soms denken en ook niet week. Vrouwen geraken daar gemakkelijker opgewonden van dan door te kijken naar een schaars geklede man.

Gepubliceerd op 27/08/2002 - 00h00 Dr. Catherine Solano, seksuologe, mede-oprichtster van de website naalia.com
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Verhoogt jaloezie de libido? Geüpdatet op 30/11/2004 - 00h00

Kathy heeft al meer dan een jaar geen zin meer om te vrijen. Het probleem begon bij de geboorte van haar eerste kind, en sindsdien is de zin nog niet teruggekeerd. De dag toen ze ontdekte dat haar man haar bedroog, stortte aanvankelijk haar wereld in...

Meer artikels