PUBLICITÉ

Obesitas

Het is belangrijk goed geïnformeerd te zijn omtrent Overgewicht, obesitas. Ontdek hier dus de laatste nieuwtjes van de redactie in verband met obesitas: tips, praktische fiches, tests en natuurlijk ook getuigenissen van andere internetgebruikers.

PUBLICITÉ
Populaire artikels van de week
Dames, uw tailleomtrek verraadt u... Gepubliceerd op 03/03/2014 - 15h29

Een dikke buik is vaak iets van mannen. En abdominale obesitas is ongetwijfeld een groot cardiovasculair risico voor mannen. Maar een recente studie heeft nu ook bij vrouwen een link gelegd tussen abdominale vetophoping en sterfte.

Darmflora en obesitas: een stand van zaken. Geüpdatet op 13/05/2013 - 18h41

In onze darmen zitten bacteriën die samen de darmflora vormen. Die bacteriën hebben een enorme impact op onze gezondheid. Al enkele jaren vermoeden wetenschappers dat de bacteriënstammen in ons lichaam het risico om obesitas te ontwikkelen kunnen ver...

Obesitas: een kwestie van darmflora? Geüpdatet op 12/11/2008 - 00h00

Het wordt almaar duidelijker dat de bacteriën van de darmflora een invloed hebben op de regeling van het lichaamsgewicht. Obesitas zou te maken hebben met een te efficiënte werking van die darmflora.

Obesitas, een kwestie van darmflora? Geüpdatet op 16/04/2012 - 18h47

Er spelen zoals bekend heel wat factoren mee bij obesitas . Een van de oorzaken is ook de samenstelling van onze darmflora . We weten er nog te weinig over, maar er wordt wel volop onderzoek naar gedaan.

Meer artikels
Vaakst gelezen dossiers