Yoghurt heeft altijd de naam gehad een gezond product te zijn. Zozeer zelfs dat het een beetje het clichéstempel van 'dieetvoeding' opgeplakt kreeg. Maar wat zeggen de wetenschappelijke studies hierover?
- Boter, margarine, room
- Chocolade
- Desserts
- Eieren
- Frisdranken, dranken
- Gealcoholiseerde dranken
- Graanvlokken, zetmeelhoudende stoffen
- Groenten
- Groenten en fruit
- Kaas
- Koffie
- Kruiden, specerijen
- Kruidendrankje
- Melk, zuivelproducten
- Paddenstoelen
- Plantaardige oliën
- Schelp- en schaaldieren
- Soja
- Suiker
- Thee
- Vis
- Vlees
- Vruchten
- Water
- Wijn
Melk, zuivelproducten
Het is belangrijk goed geïnformeerd te zijn omtrent Voedingsmiddelen. Ontdek hier dus de laatste nieuwtjes van de redactie in verband met melk en zuivelproducten: tips, praktische fiches, tests en natuurlijk ook getuigenissen van andere internetgebruikers.

Een allergie voor de eiwitten van koeienmelk en lactose-intolerantie hebben enkele kenmerken gemeenschappelijk, en wel de voornaamste symptomen. Maar waarin verschillen ze?
Rauwe melk - dat wil zeggen niet gepasteuriseerde en niet verhitte melk - is natuurlijke melk, melk dus zoals ze uit de uier van de koe komt (of de geit of een ander vrouwelijk zoogdier). Duizenden jaren lang hebben de mensen melk zo rauw gedronken....
In de winkel is de melkafdeling aanzienlijk uitgebreid. Vroeger moesten we gewoon kiezen tussen volle, halfvolle en magere melk. Nu is er ook melk verrijkt met vitaminen, mineralen, proteïnen, vezels..., lactosearme melk en zelfs plantaardige melk, z...