PUBLICITÉ

Make-up: mooi, ook na de feesten

Gepubliceerd door Muriel Luypaert, gezondheidsjournaliste op 23/12/2016 - 16h22
-A +A

Begin januari slaat de winter in alle hevigheid toe… de nasleep van de feesten en het gure weer komen onze look en ons humeur niet altijd ten goede. Deze make-uptips zullen u weer een stralende teint geven en u helemaal opkikkeren.

PUB

Koude kleuren om ons te verwarmen

In de winter zijn de dagen donker en moeten de tinten van uw make-up aangepast zijn aan dat gebrek aan licht. Warme tinten (bruin, oranje, rood …) zijn nu het grootste probleem. Zonder het charmerend effect van de zon creëren ze snel een trieste sfeer en een kunstmatige look, zeker als u moe of verkouden bent.

Kies dus liever voor koude tinten zoals roze, zeker voor uw blush, want die moet de tint net ‘optillen’.

Breng de blush op uw jukbeenderen aan met een grote kwast, liefst met cirkelvormige bewegingen. Als u er echt pips uit ziet, kunt u de blush ook op uw hele gezicht aanbrengen en de fond de teint er dan bovenop (die moet dan wel vloeibaar zijn).

Anti-ageing fond de teint, soms handig!

De textuur van de make-up hoeft in het koude seizoen niet anders te worden. Toch kan het interessant zijn om producten te gebruiken die speciaal ontwikkeld zijn om een jeugdig effect te creëren en sporen van vermoeidheid uit te wissen.

In deze categorie zullen liftende of anti-ageing fonds de teint u helpen om de donkerste uren van de winter met een goed humeur en ontspannen look door te komen. Ze bevatten licht weerkaatsende pigmenten die rimpels vervagen én verstrakkende elementen die de huid mooi glad en glanzend maken en het gezicht een relaxte uitstraling geven.

Als u geen fond de teint gebruikt, kunt u uw huidskleur verlevendigen door elke dag een toefje zeflbruiner in uw dagcrème te doen. Het bezorgt u gegarandeerd een goeie look.

Fans van bronzing poeders (Terre de Soleil) kunnen hun lievelingsproduct gerust verder gebruiken in de winter. Overdrijf er wel niet mee en neem een kleur die dicht bij uw huidige huidskleur ligt. Die is nu zeker bleker dan in de zomer.

Om een te oranjekleurig resultaat te voorkomen brengt u het poeder het best aan boven op een laagje los transparent poeder.

Gepubliceerd door Muriel Luypaert, gezondheidsjournaliste op 23/12/2016 - 16h22
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Make-uptrends voor de lente Gepubliceerd op 22/03/2017 - 11h14

Met de terugkeer van de mooie dagen hebben vrouwen vaak zin om hun make-up te verzachten. Toch, en in tegenstelling tot wat velen denken, moeten vrouwen zich niet minder, maar eerder beter schminken als ze zich voor de lente mooi willen maken ! Globa...

Fond de teint, de basis van uw schoonheid Gepubliceerd op 16/12/2016 - 10h51

De gelaatskleur van uw dromen of eerder een carnavaleffect? De gekozen fond de teint en de manier waarop hij aangebracht is, bepaalt het resultaat van uw make-up… Het is dus uiterst belangrijk om de tint die u het beste past zorgvuldig te kiezen en h...

Schminken: te mijden fouten Geüpdatet op 01/02/2010 - 00h00

Schminken moet ons eigenlijk mooier maken, maar soms is de make-up slecht gekozen of fout aangebracht en heeft het net het omgekeerde effect...

Meer artikels