PUBLICITÉ

Kringen wegwerken voor een mooie blik

Gepubliceerd door Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste op 27/11/2007 - 00h00
-A +A

Het is allesbehalve prettig als je er altijd moe uitziet. Een vermoeide look is vaak het gevolg van kringen onder de ogen die, als ze er eenmaal zijn, moeilijk weer weg gaan. Het goede nieuws is dat je de moed niet mag verliezen en dat een mooie blik niet buiten bereik is. Een gepaste behandeling samen met make-up bieden soelaas.

PUB

Kringen onder de ogen zijn moeilijk weg te werken, maar ze kunnen wel minder opvallend gemaakt worden. Een eerste tip is meer slapen, maar dat spreekt voor zich. Een goede leefhygiëne is ook belangrijk, net zoals specifieke producten voor kringen die vooral de oogcontour ontspannen dankzij liftende en hydraterende bestanddelen.
Maar de meest doeltreffende en de meest snelle manier om wallen weg te werken is en blijft make-up.
Het product bij uitstek is een verzorgingsproduct voor kringen dat de blik niet alleen wakkerder doet ogen, maar dat ook bijdraagt tot het bestrijden van verouderingstekenen.
Volgens Olivier Echaudemaison, artistiek directeur bij Guerlain, volstaat het om naar een jeugdfoto te kijken om te zien dat de ogen jaren later dichter bij elkaar lijken te staan door de schaduwzones ter hoogte van de oogleden.
Voor een verjongend effect moet je meer afstand creëren tussen de ogen, bijvoorbeeld door lichte kleuren aan te brengen op de donkere plekken om de ogen.

Een heldere teint, beetje bij beetje

Crèmes voor kringen moeten vooral aangebracht worden voor de foundation, maar ook erna, bij wijze van retouche.
Het moeilijkste is het kiezen van de kleur. Die moet een tint lichter zijn dan die van de huid in een of ander beige.
Als de kringen blauwachtig zijn, dan kan het product best vervangen worden door een teintcorrector in een geelachtige tint die complementair is aan blauw en dus een compenserend effect heeft.
Al naargelang uw voorkeur, kiest u voor een antikringen product in de vorm van een potlood, een tube of een crème. Breng het product aan met uw vingers of met een corrigerend penseel voordat u uw foundation aanbrengt. Doe het met lichte kloppende bewegingen zonder het product ‘uit te smeren' en zorg ervoor dat het ter hoogte van de kringen aangebracht wordt en niet erboven of eronder. Dat zou namelijk het tegenovergestelde effect opleveren, het zou de kringen extra benadrukken.

Poeder voor wie geen foundation gebruikt

Een andere oplossing om kringen te verdoezelen, op voorwaarde dat ze niet al te uitgesproken zijn, is het aanbrengen van een licht poeder ter hoogte van de onderste oogcontour en mascara op de middelste wimpers van het ooglid.
De tip is vooral nuttig voor vrouwen die geen foundation gebruiken en bij wie het product om kringen te bestrijden daardoor zou opvallen.
Gebruik nooit erg donkere oogschaduw die de ogen en de blik kleiner maakt. Dat geldt ook voor het gebruik van een zwart potlood of een donkere eyeliner op het onderste ooglid.

Gepubliceerd door Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste op 27/11/2007 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Ik heb kringen onder de ogen: zijn er oplossingen? Gepubliceerd op 01/03/2016 - 16h32

Kringen onder de ogen worden gekenmerkt door een donkere indruk ter hoogte van het onderste ooglid. We zijn geneigd te denken dat we allemaal dezelfde kringen hebben. Daarin vergissen we ons. Er bestaan verschillende soorten kringen: de donkere roet-...

De kunst van het schminken voor wie een bril draagt Geüpdatet op 26/04/2010 - 00h00

Zich schminken is niet eenvoudig voor wie een bril draagt. Ten eerste, omdat het niet gemakkelijk is met een vaste hand te werken wanneer men niet perfect kan zien, maar ook en vooral omdat door de corrigerende glazen de ogen er 'anders' gaan uitzien...

Meer artikels