PUBLICITÉ

Is uw internetgebruik problematisch?

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 11/08/2014 - 15h35
-A +A

Als u dit leest, zit u duidelijk op het internet.

Maar weet u ook wanneer u vandaag van het internet gaat?

PUB

Internet, een hellend vlak

Internet is van nature een wijdvertakt systeem waarin we ons danig kunnen verliezen. De ene website biedt een link aan naar een andere website, en een muisklik is altijd verleidelijk.  Vaak is dat ook een goeie zaak. Niets is namelijk zo gemakkelijk als we informatie te kort hebben om even naar een andere website door te klikken.

Maar de keerzijde van de medaille is dat we de tijd uit het oog verliezen en dat we er soms andere belangrijkere dingen voor laten liggen. Als het alleen maar de was of de vaat is die we één dag in de week overslaan, is dat nog zo erg niet. Maar  als onze relatie met familie en vrienden eronder begint te lijden of als we er ons slaap voor opofferen en zo onze gezondheid op het spel zetten, moeten we luisteren naar de alarmsignalen.

 

Waarom zitten we te lang op het internet?

Het is niet makkelijk om een oplossing te vinden voor wie verslaafd is aan het internet. Het is zoals met voedsel (en in tegenstelling tot sigaretten of alcohol bijvoorbeeld): we kunnen niet helemaal zonder. De enige oplossing is dus om zelf een evenwicht te vinden.

En dat betekent om te beginnen dat we datgene onder ogen moeten zien waarvoor we vluchten door op het internet te gaan. Als het gewoon een situatie is waar we zelf niets aan kunnen veranderen, kan internet heilzaam zijn. Maar als we door het internet taken en verplichtingen uit de weg gaan die liggen te wachten of als het de energie opslorpt die we beter in het echte leven kunnen inzetten, is het tijd om orde op zaken te stellen.

 

Post gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 11/08/2014 - 15h35
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ