PUBLICITÉ

Ideetjes om het schminken van een donkere huid nog mooier te maken

Gepubliceerd door Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste op 19/02/2008 - 00h00
-A +A

Zwarte vrouwen hebben het soms moeilijk om hun gading te vinden in het aanbod van make-upartikelen. Die zijn meestal afgestemd op mensen met een bleke huid. Gelukkig bieden de parfumeriezaken stilaan een almaar bredere waaier van tinten aan die geschikt zijn voor een donkere huidskleur. Ziehier enkele schminktips voor vrouwen die hun mooie donkere huid nog beter tot haar recht wil laten komen.

PUB

Een fluwelen tint

Zwarte vrouwen hebben vaak een vette huid. Om van een goede basis te kunnen vertrekken, moet uw eerste reflex dan ook zijn om de huid matter te maken. Zo voorkomt u dat uw make-up in de loop van de dag van kleur verandert. Het beste doet u dat door op uw gezicht een matte crème aan te brengen, en dan pas de fond de teint. Eindig altijd met wat los poeder dat u met een kwastje aanbrengt en dat u in de loop van de dag kan bijwerken. Op die manier wordt de overtollige talg beter opgenomen.
Vrouwen die zweren bij naturel kunnen zich beperken tot wat transparant poeder en het geheel afwerken met wat blush op de jukbeenderen. Die zal hun mooie teint accentueren. Andere vrouwen daarentegen willen een goede fond de teint om hun huidkorrel gelijkmatiger te krijgen.
De keuze van dat product is een delicate zaak. Schoonheidsspecialistes raden vaak aan om onder de fond de teint een oranjeachtige basis aan te brengen om te vermijden dat de huid een grijsachtig effect krijgt, maar zulke basiscrèmes zijn in de handel jammer genoeg moeilijk te vinden.
U kunt zich beter richten op enkele (grote) cosmeticamerken die speciale fonds de teint aanbieden voor de donkere huid of eventueel een fond de teint aanschaffen in de donkerbruine tinten (mijd lichtroze, dat geeft de huid een lijkkleurige schijn).
Om de make-up af te werken en de huidskleur nog dat ietsje meer te laten uitkomen, kunt u op uw jukbeenderen een blush aanbrengen in de bruine tinten (mijd roze).

Gedurfde tinten voor een verleidelijke blik

Zwarte vrouwen mogen voor de ogen gedurfdere kleuren gebruiken dan blanke vrouwen. Kies uw oogschaduw bijvoorbeeld nooit in de pasteltinten, maar wel in felle tinten. Zelfs overdag zullen uw ogen geflatteerd worden door de paarlemoeren en geïriseerde textuur.
U kunt het effect van de oogmake-up nog versterken door eronder en op het volledige ooglid een zeer lichte fond de teint of een witte oogschaduw aan te brengen. Sommige schoonheidsspecialistes raden aan om ook de plooi boven het ooglid te bewerken en met een zacht viltstiftje een iets donkere oogschaduw aan te brengen - antraciet of kastanjebruin bijvoorbeeld - en die lichtjes te laten uitlopen naar de slapen.
De oogcontouren kunt u accentueren met een eyeliner in een iets donkere tint dan die van de huid. Zo komt het wit van het oog meer uit, want dat kan nog al eens neigen naar geel of rood .
Om de make-up van uw ogen af te werken gebruikt u voor de wimpers het best een mascara in een donkere tint, bijvoorbeeld donkerviolet, donkerblauw, donker kastanjebruin, of in sommige gevallen zelfs donkergroen.

Gepubliceerd door Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste op 19/02/2008 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ