PUBLICITÉ

Houd uw voeten gezond

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 22/04/2016 - 10h00
-A +A

Onze voeten zijn een kostbaar goed: ze houden ons mobiel en dus letterlijk op de been. Op naaldhakken of in lederen laarzen, we leggen in de loop van ons leven tussen de 100 en 180.000 kilometer af. Toch verwaarlozen we ze vaak en worden ze weggestopt in knellende schoenen. Vandaar dat we onze voeten meer moeten vertroetelen want glanzende, gezonde voeten kunnen toch zo verleidelijk zijn!

PUB

Slachtoffers van de mode

81% van de vrouwen zegt te kampen met voetproblemen: eelt, droge voetenzweetvoeten

9 op de 10 vrouwen dragen schoenen met een scherpe punt. Ze zijn modieus, dat wel, maar ze sluiten vaak te strak aan. Onze voeten ondergaan op die manier dag na dag wrijvingen die de bovenste lagen van de huid beschadigen. Door deze wrijvingen gaan de dode huidcellen zich opstapelen en worden er eeltplekken en likdoorns gevormd.
Om de voeten te beschermen gaat ons lichaam dikkere huidlagen produceren onder de voetzool, aan de buitenkant van de dikke teen, of aan de hiel.
Wat kunnen we hieraan doen? Behandel uw voeten met een speciale grofkorrelige peeling om ze zachter te maken en de overtollige dode huid te verwijderen. Wrijf ze daarna in met een eeltwerende voetcrème.

Van stappen krijgt men droge voeten!

Onze voeten hebben 92% minder talgklieren dan ons gezicht. Die talgklieren produceren vet. De huid van onze voeten heeft dus de neiging om droog, hard en ruw te worden. Vooral de hiel is een kwetsbare plek: er ontstaan vaak barstjes of zelfs kloven - dat is niet alleen pijnlijk, maar kan bovendien ook infecties veroorzaken. Wat kunnen we hieraan doen? Draag goede en gemakkelijke schoenen, wrijf uw voeten elke dag in met een verzorgende, niet vette voetcrème om ze vochtig te houden. In geval van scheurtjes gebruikt u het best een voedende en herstellende voetcrème.

Initialement publié par Valériane Munoz, gezondheidsjournaliste le 03/04/2007 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 22/04/2016 - 10h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Voetverzorging: special voetbad Gepubliceerd op 08/05/2015 - 11h56

Met het mooie weer laten we onze voeten weer bloot. Toon ze en bewonder ze, maar denk eraan om eerst de huid te vernieuwen. Niets is zo goed als een voetbad om mooie voeten te krijgen voor u ze laat zien. Droge en dikkere huid: hoe gaat u te werk voo...

Help, ik heb zweetvoeten! Gepubliceerd op 27/04/2016 - 09h56

Zweten is een natuurlijk fenomeen, maar het is niet altijd makkelijk om ermee te leven. En als het onze voeten zijn die zweten, is er gevaar voor geurtjes, schimmel en andere onaangename bijwerkingen. Met enkele simpele regels zijn die rampzalige toe...

Meer artikels