PUBLICITÉ

Hoe uw lippen te beschermen in de winter?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 25/02/2015 - 08h41
-A +A

Een mooie mond begint met soepele en goed gehydrateerde lippen. Maar ‘s winters drogen ze makkelijk uit door de kou en de verwarming... De oplossing? Leg in elke kamer een hydraterende balsem en zet een kruidenthee binnen handbereik!

PUB

Uw lippen in de winter: waarom barsten ze?

De winter is meedogenloos voor onze huid. Koude, wind en verwarming in huis zorgen ervoor dat de meesten van ons last hebben van  een droge en trekkende huid. Maar de grote dupe in dit verhaal zijn onze lippen... De huid van de lippen is anders van structuur dan die elders in ons lichaam. Ze is heel dun en heeft geen hoornlaag (de bovenste laag van de opperhuid) en dat maakt haar kwetsbaarder. Bovendien bevat ze geen talg- of zweetklieren, waardoor ze makkelijk uitdroogt. Barstjes, kloven, dode huid... het is een niet al te aantrekkelijke cocktail, zeker niet voor wie graag lippenstift opdoet, want die gaat erdoor minder gelijkmatig uit gaan zien en verliest ook zijn glans. Maar gebarsten lippen zijn vooral ongemakkelijk en soms zelfs pijnlijk! 

 

Gauw een balsem voor mijn lippen!

‘s Winters is het dus sterk aan te raden om op de lippen een hydraterende stick te gebruiken op basis van cacaoboter, galamboter, honing of bijenwas.
Ze zijn tegenwoordig in alle merken en alle prijsklassen te vinden, en dat zowel in de apotheek, de parfumerieën als in de grootwarenhuizen. Vaak zijn ze verrijkt met vitamines (A en E) en oligo-elementen om het vochtinbrengend effect te behouden. Er zijn er –letterlijk! – naar elk z’n smaak in versies met honing, munt of kers. Voor ernstige kloven moet u misschien overschakelen op een crème met calendula of op vaseline.

Initialement publié par Julie Luong, gezondheidsjournaliste le 03/01/2012 - 15h05 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 25/02/2015 - 08h41
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Hoe gebarsten lippen opmaken? Gepubliceerd op 28/10/2016 - 16h07

’s Winters zien onze lippen af van de kou en het vochtige weer. Ze worden broos en soms barsten ze zelfs en komen er kloven . Verdragen ze dan geen make-up meer? Toch wel… We moeten alleen weten hoe het aan te pakken.

Ruwe lippen: hoe voorkomt en behandelt u ze? Gepubliceerd op 23/12/2016 - 18h57

Hebt u droge, geïrriteerde of gebarsten lippen ? Dat is geen verrassing! Onze lippen staan continu bloot aan zon, wind, kou of droge lucht. En aangezien onze lippen geen talgklieren noch melaninepigmenten hebben, kunnen ze zich nauwelijks verdedigen....

Problemen met de lippen Gepubliceerd op 23/06/2015 - 13h38

Omdat ze een dunnere huid hebben dan de rest van het lichaam, zijn onze lippen bijzonder kwetsbaar. Een goede reden om ze voortaan beter te verwennen!

Meer artikels