PUBLICITÉ

Gsm: waarom moet ik mijn telefoon uitzetten in het ziekenhuis?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 01/07/2016 - 12h50
-A +A

Gsm’s worden tegenwoordig door iedereen en overal gebruikt, ook in het ziekenhuis (gezondheidsprofessionals, patiënten, bezoekers). Maar ze zouden elektromagnetische storingen veroorzaken die de werking van bepaalde medische apparaten kunnen verstoren.

PUB

In het ziekenhuis veroorzaken gsm’s elektromagnetische storingen

Vroeger waren gsm’s simpelweg verboden in ziekenhuizen en andere medische centra. Intussen zijn de richtlijnen versoepeld, maar weinig mensen houden er zich nog aan. Het Franse Anses heeft daarom een nieuwe evaluatie gemaakt van de risico’s. Op basis van de resultaten raadt de organisatie nu bepaalde zones aan waar het gebruik is toegestaan. Gezien de grote waaier aan apparaten en situaties vindt men het dus niet meer nodig om gsm’s en andere elektrische en elektronische medische toestellen die radiogolven uitzenden, algemeen te verbieden.

Gsm’s blijven verboden op bepaalde afdelingen

Het is wel belangrijk dat patiënten, bezoekers en het medisch personeel hun gsm uitzetten in de buurt van bedden waar patiënten aan elektrische en elektronische medische toestellen geschakeld zijn en op plaatsen waar zulke apparaten staan om vitale functies te ondersteunen, zoals op de afdeling intensive care, in operatiekwartieren, op de afdeling neonatalogie, de spoeddiensten, enz.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 01/07/2016 - 12h50

Agence nationale de sécurité sanitaire (Anses), Perturbation des dispositifs médicaux par les radiofréquences : des pratiques à adapter à chaque situation, 13 juin 2016, www.anses.fr.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ