PUBLICITÉ

Gewrichtsvliesontsteking onder de loep

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 27/05/2015 - 11h25
-A +A

Transiënte synovitis of gewrichtsvliesontsteking is een onschuldige ziekte, ook al zijn de symptomen indrukwekkend. Wat pijnstiller en rust volstaan meestal om uw kind weer fris en monter te krijgen. Geen reden om u ongerust te maken, maar u moet wel dezelfde dag uit voorzorgsmaatregel langs de dokter gaan om een ernstigere diagnose uit te sluiten.

PUB

Gewrichtsvliesontsteking bij jongens van 3 tot 10 jaar

Sinds vanochtend klaagt uw zoontje over pijn in het been, hij hinkt of heeft last met lopen… Geen paniek. Deze symptomen wijzen op een gewrichtsvliesontsteking, een kinderziekte die normaal geen behandeling vraagt. Gewrichtsvliesontsteking, die in medisch jargon acute transiënte synovitis wordt genoemd, komt vooral voor bij jongens van 3 tot 10 jaar, meestal in de winter en in het voorjaar. Ook meisjes kunnen de ziekte krijgen, maar dat gebeurt minder vaak.

Gewrichtsvliesontsteking veroorzaakt plotselinge pijn

Een van de kenmerken van deze ziekte is dat ze heel plots optreedt. Van de ene dag op de andere kan uw kind dan niet meer behoorlijk stappen.

  • Op een ochtend klaagt uw kind bij het opstaan over pijn van de knie tot de heup
     
  • Hij hinkt en kan soms nog alleen maar op de toppen van de voeten lopen. Soms lukt het helemaal niet meer om de voet plat op de grond te zetten.
     
  • Hij kan wat koorts hebben, maar dat symptoom komt niet systematisch voor
  • Hij kan zijn heup maar beperkt bewegen.

Initialement publié par Elise Dubuisson, gezondheidsjournaliste le 28/07/2009 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 27/05/2015 - 11h25
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Kinderen die bang zijn voor water kunnen geholpen worden! Gepubliceerd op 05/06/2012 - 14h12

Houdt uw kind niet van douchen, vindt hij het verschrikkelijk om water op zijn gezicht te krijgen, is hij telkens ziek of klaagt hij systematisch van buikpijn wanneer hij met zijn klas moet gaan zwemmen? Eén ding staat vast: uw kind voelt zich onwenn...

Heeft mijn kind een oorsmeerprop? Gepubliceerd op 23/03/2017 - 11h18

Oorsmeer is een natuurlijke afscheiding van het oor en wijst helemaal niet op een gezondheidsprobleem, ook al is het niet altijd esthetisch. Maar soms hoopt het oorsmeer zich op tot een prop , en dat kan symptomen veroorzaken. 10% van de kinderen hee...

Misschien is het wel een angina? Geüpdatet op 09/01/2012 - 16h05

Heeft uw kind keelpijn ? Misschien is het wel een angina . Maar wat is het verschil tussen een angina en een neus-keelholteontsteking en hoe pakt u ze aan? Alles wat u moet weten over angina en keelpijn .

Meer artikels