PUBLICITÉ

Geschikte zwangerschapskleding

Gepubliceerd door Dr. Renaud Guichard, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 16/03/2004 - 00h00
-A +A

Wat kan een mannelijke arts nu voor zinnigs vertellen over zwangerschapskleding? Het is een al bij al vrij complex onderwerp (en soms heel subjectief, zonder enige wetenschappelijke basis), en dus houdt hij het bij enkele eenvoudige regels die uiteraard soms vatbaar zijn voor kritiek.

PUB

Doe geen wilde uitgaven

U zult heel uw garderobe moeten vernieuwen. Maar denk eraan dat u sommige kleren slechts heel korte tijd zult kunnen dragen vóór u wilde uitgaven doet in een speciaalzaak, en dat u ze na uw zwangerschap hoogstwaarschijnlijk toch zult afdanken. U denkt eraan ze te houden voor een volgende zwangerschap? Allemaal goed en wel, maar niets zegt dat die precies dezelfde seizoenen zal omvatten. En de mode verandert… Sommige artikelen zoals collants, borstvoedingsbeha's en badpakken, zijn soms alleen te vinden in speciaalzaken. Een goede besparingstruc: snuffel eens in de kleerkast van uw partner: misschien kunt u wel een hemd, pull, T-shirt of jeans van hem dragen. En kijk eens rond bij uw vriendinnen met kinderen. Ze zullen blij zijn dat de zwangerschapskleding die ze duur hebben betaald en slechts enkele weken hebben gedragen, u van pas komen!

Wees realistisch

Hecht geen geloof aan vrouwen die u verzekeren dat ze heel hun zwangerschap hun gewone kleren hebben gedragen. Is dat toch zo: zoveel te beter voor hen, maar het is zeldzaam. Het eerste trimester, als de buik nog plat is, hebt u nog wat respijt. Het is nog niet te zien dat u in blijde verwachting bent, tenzij u ineens ettelijke kilo's bijwint. Het bovenste knopje van uw broek losmaken volstaat om uw comfortabel te voelen. Nadien beginnen echter de problemen: in het tweede trimester bent u niet dik genoeg voor echte zwangerschapskledij, maar te dik voor uw gewone kledij. De oplossing: "normale" kleren kopen, maar enkele maten te groot. In het derde trimester kunt u uw ronde buik niet langer verstoppen. De beste manier om daarmee om te gaan, is uzelf regelmatig van opzij en in profiel bekijken in de spiegel, zonder complexen. U zult merken dat niet alleen uw buik, maar ook uw bips toeneemt in volume, en dat u daar uiteraard rekening moet mee houden.

Gepubliceerd door Dr. Renaud Guichard, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 16/03/2004 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Mag men reizen tijdens de zwangerschap? Gepubliceerd op 05/02/2013 - 11h32

Bent u zwanger? Dan hoeft u het reizen zeker niet te laten. Een kindje verwachten is geen ziekte! U hoeft gewoon enkele voorzorgsmaatregelen te nemen om de risico's voor uw gezondheid en die van uw kind niet nodeloos te vergroten.

Zwangerschap en reizen: tips Gepubliceerd op 09/08/2012 - 12h27

De meeste zwangere vrouwen mogen zonder gevaar reizen tot aan de bevalling, behalve vrouwen met aandoeningen of een risicozwangerschap. Toch moeten er enkele richtlijnen in acht genomen worden.

Meer artikels