Bier bevat minder alcohol dan wijn. Het alcoholpercentage van bier ligt namelijk tussen 2,3 tot 7 %. Maar te veel bier kan hoe dan ook desastreuze gevolgen hebben voor de gezondheid. Bij matige consumptie heeft het wel voordelen.
- Boter, margarine, room
- Chocolade
- Desserts
- Eieren
- Frisdranken, dranken
- Gealcoholiseerde dranken
- Graanvlokken, zetmeelhoudende stoffen
- Groenten
- Groenten en fruit
- Kaas
- Koffie
- Kruiden, specerijen
- Kruidendrankje
- Melk, zuivelproducten
- Paddenstoelen
- Plantaardige oliën
- Schelp- en schaaldieren
- Soja
- Suiker
- Thee
- Vis
- Vlees
- Vruchten
- Water
- Wijn
Gealcoholiseerde dranken
Het is belangrijk goed geïnformeerd te zijn omtrent Voedingsmiddelen. Ontdek hier dus de laatste nieuwtjes van de redactie in verband met gealcoholiseerde dranken: tips, praktische fiches, tests en natuurlijk ook getuigenissen van andere internetgebruikers.

Mensen die met mate en regelmatig alcohol drinken, krijgen minder cardiovasculaire problemen dan andere. Maar er zijn verschillen tussen bier-, sterkedrank- en wijndrinkers...
Jicht wordt van oudsher in verband gebracht met overconsumptie van alcohol. Is dat juist? Over welke alcoholische dranken gaat het?
Alcohol drinken, verhoogt de kans op jicht, een ontsteking van de gewrichten die bijzonder vaak voorkomt bij mannen. Niet alle alcoholische dranken houden echter hetzelfde risico in. Bier blijkt het gevaarlijkst!