PUBLICITÉ

Evenwichtige afslankmenu's van juli - n°5

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 06/07/2004 - 00h00
-A +A

Een evenwichtig, vetarm menu op basis van seizoensproducten.

PUB

Hoeveelheden voor 2 personen

Gaspacho van tomaten en komkommer Zie recept Forel in papillot met perziken Forellen: 2Perziken: 2Citroensap Sperziebonen met peterselie Verse sperziebonen: 300 g Olijfolie: 1 eetlepel Peterselie: 1/2 bos Kwark Fruit (300 g)Volkorenbrood (30 à 50 g)

Werkwijze

Gaspacho van tomaten en komkommer 2 personen Bereidingstijd: 15 minuten Ingrediënten Tomaten: 600 gKomkommer: 1/2 Look: 1 teentje Citroen: 1Olijfolie: 1 eetlepel Volkorenbrood: 1 sneetje Peper en zout Maak de tomaten schoon, ontpit ze en snij ze in grote stukken. Spoel en schil de komkommer, en snij hem in kleine blokjes. Doe de groenten in een kom met een laagje vershoudfolie erover, en stop hem in de koelkast. Bewaar ook de komkommerschillen. Schil het lookteentje en snij het in tweeën. Doe de tomaten, de komkommerschillen, de helft van het lookteentje, het citroensap en de eetlepel olijfolie in de mixer. Mix alles dooreen tot u een mooi gelijkmatig mengsel krijgt. Voeg er een glas water en een tiental ijsblokjes aan toe. Mix opnieuw en doe er peper en zout in. Snij het half teentje look in stukjes, om er de borden mee te versieren. Rooster het sneetje brood en snij het in stukjes, die u in een kommetje doet. Serveer ze afzonderlijk, samen met de stukjes komkommer. Bewaar de gaspacho in de koelkast tot u hem serveert. Hij moet goed koud zijn. Forel in papillot met perziken Verwarm de oven voor op 180°C (stand 5). Leg de schoongemaakte en gespoelde forellen op een blad aluminiumfolie. Schil de perziken en snij ze in kwartjes. Verdeel ze over de forelruggen en strooi er peper en zout over. Doe de papillot dicht en stop hem gedurende 15 minuten in de oven. Sperziebonen met peterselie Kook de sperziebonen in zout water. Serveer ze lauw met een scheutje olijfolie, "fleur de sel" en peper van de molen.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 06/07/2004 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ