PUBLICITÉ

Epileren: de goede methode

Gepubliceerd door Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste op 19/09/2006 - 00h00
-A +A

Een zachte huid zonder stoppels of haartjes? Het kan! Om lichaamshaar te bestrijden, zijn er verschillende methoden. Aan u om te kiezen welke manier het beste bij u past: scheermesjes, crème, was, elektrische scheertoestelletjes of laser. Alle methoden hebben hetzelfde effect, alleen de duur verschilt en ook de duurzaamheid...

PUB

Snel meer tijdelijk

Het scheermesje is snel en makkelijk, het is voor een meerderheid van vrouwen de meest gebruikte methode om ongewenst lichaamshaar te verwijderen. Het grootste voordeel is de snelheid, het grootste nadeel is dat de haartjes snel teruggroeien en soms ook ingroeien. U gebruikt deze methode best alleen als u echt geen tijd hebt en vooral niet in het gelaat (het risico op een snorretje is dan reëel).
Ongeveer hetzelfde resultaat bekomt u met epileercrème omdat het product alleen maar de haartjes verwijdert met een chemische oplossing en niet de wortel. De methode is wel praktisch, ook om bij te werken, vooral voor vrouwen met licht lichaamshaar die geen was verdragen. Het gevaar dat de haartjes gaan ingroeien is veel kleiner dan bij de scheermesjesmethode.

Omslachtiger maar duurzaam

Voor een duurzamer resultaat kunt u kiezen voor epileren met koude, lauwe of warme was. Zo verwijdert u de haartjes en de haarwortels, wat een resultaat oplevert dat ongeveer twee weken blijft aangehouden. Sommige vrouwen vinden het een ietwat pijnlijke ingreep, andere niet. Het enige nadeel van de methode is dat de haartjes al een zekere lengte moeten hebben vooraleer men ze met was kan verwijderen. Als de methode niet goed toegepast wordt, kan ze voor ingegroeide haartjes zorgen. Vrouwen die niet zo handig zijn, doen dan ook beter een beroep op een schoonheidsspecialiste. Dat is beter dan zelf te knoeien met allerhande middeltjes die men in de winkel kan kopen.
Een andere methode met een langdurig resultaat is het elektrisch epileertoestel dat voor het eerst opdook in 1986. Net zoals bij epileren met was, worden zowel de haartjes als de haarwortels verwijderd. De methode is te vergelijken met het epileren met een pincet.
Ze is ideaal voor vrouwen die niet veel tijd hebben, maar toch een duurzaam resultaat willen. Het enige nadeel, zo zeggen sommige vrouwen, is dat haartjes soms afgebroken worden wat voor haartjes kan zorgen die tegen de richting in gaan groeien.

Gepubliceerd door Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste op 19/09/2006 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Hoe epileer je waar? Geüpdatet op 10/07/2007 - 00h00

Laser, scheermesje, epileercrème, elektrisch scheerapparaat, warme was, koude was, er zijn heel wat epileermiddelen, maar weet u ook welk middel het best past bij welke lichaamsplek? Het maken van een goede keuze is niet onbelangrijk.

Epilatie van de bikinilijn: welke methode moet u kiezen? Gepubliceerd op 09/06/2015 - 16h44

Scheren, epileren en depileren . Dit zijn de drie mogelijkheden om van onze ontsierende haartjes af te raken zonder dat u naar een dermatoloog of schoonheidsspecialiste moet. Maar als het om de epilatie van de bikinilijn gaat, zijn ze niet allemaal e...

Wenkbrauwen: een kennismaking met threading! Geüpdatet op 01/12/2015 - 11h31

Wenkbrauwen bepalen mee hoe we eruitzien. De vorm van onze wenkbrauwen beïnvloedt dus rechtstreeks onze gezichtsexpressie een de harmonie van ons gezicht. Het epileren van de wenkbrauwen met draad - ook bekend als threading - is een trendy techniek v...

Het gezicht epileren: ook mannen zijn geïnteresseerd! Gepubliceerd op 09/06/2015 - 16h46

Beharing neemt toe naarmate men ouder wordt en toch zijn het vooral jonge mannen die een beroep doen op gezichtsepilatie . Ze zijn gevoeliger voor die haartjes , die ze onesthetisch vinden. Wat zijn wat epilatie betreft de belangrijkste vragen van de...

Meer artikels