PUBLICITÉ

Borstvoeding: een mooi avontuur

Geüpdatet door Dr Renaud Guichard op 26/07/2015 - 17h00
-A +A

Werken en lang borstvoeding geven, een moeilijke combinatie voor de moeders van nu.

Borstvoeding levert nochtans onvergetelijke momenten op en - vooral - melk die perfect is aangepast aan de fysiologie van de pasgeboren baby.

Ook al is het maar voor twee of drie maanden.

PUB

Voordelen van borstvoeding

Borstvoeding is vooral praktisch. Anders dan de zuigfles is moedermelk altijd voorradig en is de melk prima op temperatuur. De samenstelling van de melk is ook perfect op maat van de baby. In het begin bevat ze veel water en moet ze vooral voorkomen dat de baby uitdroogt.

Later wordt de melk geleidelijk aan eiwitrijker en vetter en verzadigt ze dus meer. Bij prematuurtjes is de samenstelling van de melk bovendien rijker dan voor een baby die de volledige 9 maanden werd gedragen.

Het fysieke contact tussen moeder en baby tijdens het zogen vormt ook een soort verlenging van de zwangerschap, wat de babyblues (postnatale depressie) kan verzachten.

Nadelen van borstvoeding

In het begin valt het soms wat tegen. Maar probeer toch vol te houden, want het duurt ongeveer drie weken voor de borstvoeding goed op gang is gekomen. ’s Nachts opstaan is soms lastig, want zolang de baby niet doorslaapt, is het de moeder die moet opstaan. Veel vaders zijn dan ook fervente supporters van borstvoeding!

Initialement publié par Dr Renaud Guichard le 13/11/2012 - 00h00 et mis à jour par Dr Renaud Guichard le 26/07/2015 - 17h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Borstvoeding: mogelijke problemen en de remedies Geüpdatet op 16/09/2013 - 14h42

Kinderartsen zijn het er allemaal over eens: borstvoeding is de beste voeding die baby’s kunnen krijgen, liefst tot hun zesde maand en zelfs langer. Maar voor de moeder is deze "natuurlijke" oplossing niet altijd vanzelfsprekend.

Voor- en nadelen van borstvoeding: de feiten Gepubliceerd op 03/08/2016 - 14h47

Borstvoeding wordt unaniem door alle kinderartsen aangeraden. In België geven nochtans amper 67% van de moeders bij de geboorte de borst , en hun aantal vermindert heel snel als het kindje wat ouder wordt. De borst geven is namelijk niet vanzelfsprek...

Meer artikels