Zeeziekte

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Vorm van bewegingsziekte; uiting van een bepaalde gevoeligheid van het centraal zenuwstelsel voor prikkels die van het evenwichtsorgaan uitgaan.
Worden de evenwichtsorganen geprikkeld door langdurig herhaalde bewegingen, dan kan het individu daarop reageren met de volgende symptomen:
- zweten;
- bleekheid;
- misselijkheid;
- braken;
- algemeen gevoel van onwelzijn.
Waardoor de een gevoeliger is voor zeeziekte dan de ander is onbekend. Gewenning speelt zeker een rol. Personen die een hersenschudding hebben gehad, zijn gevoeliger dan anderen.
Het zien van andere zeezieken en het opgesloten zijn in een bedompte ruimte bevorderen de zeeziekte. Verbetering kan worden bereikt door het in contact brengen met frisse lucht en met bepaalde geneesmiddelen.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Tien tips om reisziekte te voorkomen Gepubliceerd op 18/05/2016 - 17h27

Bleekheid, zweten, misselijkheid... het zijn typische kenmerken van reisziekte waar heel wat mensen mee kampen als ze zich verplaatsen. Wilt u met een gerust gemoed op vakantie vertrekken? Neem dan uw voorzorgen en pas de onderstaande trucjes tegen r...

Overdadig zweten: de oplossing met Botox Geüpdatet op 22/05/2015 - 16h21

Overdadig zweten is volkomen goedaardig, maar berokkent nogal wat mensen flink wat hinder in het dagelijkse functioneren. Voor de meeste mensen volstaan deodorants om de zweetproductie te stoppen en geurtjes te verdoezelen, maar mensen met hyperhydro...

Meer artikels