Zeeziekte

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

Vorm van bewegingsziekte; uiting van een bepaalde gevoeligheid van het centraal zenuwstelsel voor prikkels die van het evenwichtsorgaan uitgaan.
Worden de evenwichtsorganen geprikkeld door langdurig herhaalde bewegingen, dan kan het individu daarop reageren met de volgende symptomen:
- zweten;
- bleekheid;
- misselijkheid;
- braken;
- algemeen gevoel van onwelzijn.
Waardoor de een gevoeliger is voor zeeziekte dan de ander is onbekend. Gewenning speelt zeker een rol. Personen die een hersenschudding hebben gehad, zijn gevoeliger dan anderen.
Het zien van andere zeezieken en het opgesloten zijn in een bedompte ruimte bevorderen de zeeziekte. Verbetering kan worden bereikt door het in contact brengen met frisse lucht en met bepaalde geneesmiddelen.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Tien tips om reisziekte te voorkomen Gepubliceerd op 18/05/2016 - 17h27

Bleekheid, zweten, misselijkheid... het zijn typische kenmerken van reisziekte waar heel wat mensen mee kampen als ze zich verplaatsen. Wilt u met een gerust gemoed op vakantie vertrekken? Neem dan uw voorzorgen en pas de onderstaande trucjes tegen r...

Een steek, beet, zonnesteek, misselijkheid: hoe reageren? Gepubliceerd op 20/08/2013 - 09h14

Een beet, een bijensteek, zonnesteek, reisziekte in de wagen. …Hoe reageert u als ouder het best als het uw kind overkomt? Wat moet u doen, en wat moet u vooral laten? De kennis van de juiste basisreflexen is belangrijk om snel soelaas te brengen, te...

Meer artikels