Zalm met zuurkool

Recept aangemaakt op 10/03/2011 - 11h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 12/10/2016 - 10h54
-A +A
Pour :
2 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
15 minutes
Ingrédients :

2 wortelen
2 moten zalm
400 gram zuurkool
2 koffielepels jeneverbessen
2 eetlepels room (evt light)
½ citroen
zout
peper

Bereiding van Zalm met zuurkool

Schraap de wortelen en snij ze in heel dunne en lange reepjes.
Breng wat water in een stoomkoker aan de kook en laat er 1 koffielepel van de bessen in garen.
Spoel de zuurkool en dep ze goed droog. Leg de kool op een vel keukenpapier of een keukenhanddoek en ga er met uw handen door om ze luchtiger te maken. Doe de rest van de bessen erbij. Doe de kool en de wortelen in de stoomkoker. Laat ongeveer 10 tot 15 minuten stomen.
Gaar de zalmmoten in een ander stoommandje of in de microgolfoven (1 tot 2 minuten, al naargelang de dikte). Bestrooi aan het eind van de baktijd met zout en peper.
Meng de room met het sap van de 1/2 citroen. Breng op smaak met zout en peper. Maak deze saus lauw in de microgolfoven.
Leg de zuurkool en de wortelen op de borden, leg er de zalm bij en geef er de saus bij.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 10/03/2011 - 11h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 12/10/2016 - 10h54
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB