Zalm met gember en sojasaus

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 07/02/2011 - 13h00
-A +A
Voor :
2 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

Verse gember : 1 kleine bol
Zalm : 2 stukjes van 150 gr
Kervel : 1 bundel
Citroen : 1/2
Sojasaus : 1 soeplepel
Worcestersaus : 1 soeplepel
Wasabi : 1/2 koffielepel
Zout en peper
PUB

Bereiding van Zalm met gember en sojasaus

Schil de gember en snij in kleine staafjes. Bewaar de schil.
Snij met een klein mesje een opening in de stukjes zalm. Doe er twee of drie staafjes gember in.
Neem de blaadjes van een bos kervel. Mix ze met drie in kleine stukjes gesneden staafjes gember en het sap van 1/2e citroen. Voeg ook 1 soeplepel soja, 1 soeplepel Worcester en 1/2 koffielepel wasabi toe. Mix opnieuw. Breng op smaak en bewaar deze saus op omgevingstemperatuur.
Breng water aan de kook in de stoofschotel met de schillen van de gember. Kook de stukjes zalm 4 à 5 minuten naargelang hun dikte. Leg de zalm op een schotel en voeg enkele staafjes gember toe. Serveer de saus apart. 

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 07/02/2011 - 13h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB