Witloof met cantharellen

Recept aangemaakt op 31/01/2012 - 09h31 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 27/04/2016 - 10h06
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

16 stronken witloof
300 gr cantharellen
2 citroenen
1 snufje suiker
2 soeplepels olijfolie
2 soeplepels verse room
zout, peper
PUB

Bereiding van witloof met cantharellen

Haal de buitenste bladen van de witloof weg. En haal dan alle blaadjes eraf. Maak de cantharellen schoon. Veeg ze af met keukenrol. Pers anderhalve citroen uit. Doe de witloofblaadjes in een grote stoofpan en laat ze 5 minuten koken in olijfolie. Voeg het citroensap en een snufje suiker toe. En laat dan de cantherellen in een pannetje 'zweten' op een zacht vuurtje gedurende 3 minuten.

Laat ze uitlekken, recupereer het kookvocht in een klein pannetje en laat de helft wegkoken. Doe de verse room erbij en laat ook tot de helft wegkoken. Voeg de rest van het citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper. Bewaar. Leg de witloofblaadjes in een waaier op de bodem van elk bord. Leg de cantharellen in elk blaadje, en giet er dan wat saus over.

Als uw pan niet groot genoeg is om alle witloofblaadjes in een keer te koken, doe het dan in twee keer.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 31/01/2012 - 09h31 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 27/04/2016 - 10h06
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB