PUBLICITÉ

Visterrine

Recept aangemaakt op 21/09/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 04/03/2013 - 14h13
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
90 minutes
Ingrediënten :

20 grote roze garnalen
50 g oud brood
1 glas melk
1/2 bosje bieslook
600 g zalmfilet
400 g wijtingfilets
4 eieren
20 cl room
1 bosje kervel
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van visterrine

Pel de garnalen. Hou er 6 apart en leg die in de koelkast. Snij de rest in de lengte doormidden en leg ze opzij.
Snij het brood in stukken en laat het in een kom weken samen met de melk.
Was het bieslook, dep het goed droog en hak het fijn.
Verwarm de oven voor op 120°C.
Verwijder zorgvuldig alle graten uit de zalm en de wijting.

Snij de zalm in dunne repen en leg die opzij
Scheid de eiwitten van de dooiers.
Snij de wijtingfilets in stukken en doe die in de beker van de keukenrobot. Doe het uitgelekte geweekte brood en de eierdooiers erbij. Mix tot een mooie homogene puree, maar zorg dat die nog wat korrelig is.

Giet de puree in een slakom.
Klop de eiwitten stijf.
Doe de room in de wijtingpuree, samen met de garnalen en het bieslook. Roer en werk er dan voorzichtig het eiwit onder. Breng op smaak met zout en peper.

Bedek de bodem van een terrine met de helft van de zalmreepjes.
Giet de wijtingmousse erover.
Werk af met de rest van de zalm.

Bedek de terrine met een vel aluminiumpapier en zet ze in een ovenschotel. Vul de schotel tot halverwege de terrine met water en zet 1.15u in de oven.
Laat de terrine eerst wat afkoelen en zet ze dan minstens 12 uur in de koelkast.
Stroop de kervelblaadjes van de takjes.

Haal de terrine net voor het opdienen uit de vorm en schik ze op een schotel. Prik er de apart gehouden garnalen in en strooi er de plukjes kervel op en rond. Dien goed koel op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 21/09/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 04/03/2013 - 14h13
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ