Varkenshaasje met ananas

Recept aangemaakt op 16/01/2012 - 14h41 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 01/04/2014 - 16h41
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

500 gr filet mignon van varken
1 grote ui
1 ananas
1 koffielepel geraspte gember
1 koffielepel olijfolie
1 koffielepel kalfsbouillon
zout
peper
PUB

Bereiding voor filet mignon met ananas

Ontvet de filet mignon. Schil de ui en snipper fijn. Schil de ananas en snij in stukken. Rasp de gember.

In een pan laat je de filet mignon garen. Haal ze er dan uit en laat de ui ongeveer 5 minuten smelten terwijl u wat roert.

Voeg de gember toe en meng er onder.

Doe de filet mignon dan terug in de pan.

verdun de kalfsbouillon in een glas water en giet over de filet mignon. Beetje zout en peper toevoegen.

Laat 15 minuten koken op een middelmatig vuurtje en draai de filet meerdere keren om.

Doe dan de ananas in de pan. Laat nog 5 tot 7 minuten koken.

Breng op smaak. Dien de filet mignon op op een schotel met de ananas errond. Giet een beetje jus van het koken erover.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 16/01/2012 - 14h41 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 01/04/2014 - 16h41
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB