PUBLICITÉ

Varkensgebraad met gekonfijte sjalotten en schorseneren

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten
Voor vier personen
Varkensgebraad: van ongeveer 800 g
Sjalotten: 16
Schorseneren: 1 blik
Olijfolie: 1 soeplepel
Witte wijn: glas (10 cl)
Platte peterselie
Zout, peper van de molen

Warm de oven voor op 210°C (th 7). Voeg zout en peper toe aan het gebraad, pel de sjalotten en laat de schorseneren uitlekken.
Leg het gebraad en de sjalotten in een schotel en zet hem ongeveer 50 minuten in de oven.
Warm een soeplepel olijfolie in een pan en laat de schorseneren aanbakken. Haal ze er uit en houd ze warm.
Haal het gebraad uit de oven. Snij het in plakjes en leg die op een schotel. Voeg de sjalotten en de schorseneren toe. Zet de schotel in de oven, die uit is, om het gerecht warm te houden.
Zet de schotel met het bakvocht op een vuurtje. Voeg een glas witte wijn toe en schraap de aangebakken sappen los. Laat koken en inkoken tot u een mooie saus bekomt. Giet de saus over het gebraad en werk af met een paar plukjes platte peterselie en een beetje peper.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ