Tonijn op zijn Provençaals

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 04/02/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

Tonijn is een minder vette vissoort dan wel eens wordt gedacht (ongeveer 5% vet). Hij bevat anderzijds veel omega 3-vetzuren en is dus heel gezond. Dat er geen graten in zitten voorkomt het eindeloze gepeuter in de borden en de veelzeggende grimassen van de kleintjes. Door zijn rode kleur heeft hij veel weg van rundvlees. En net als rundvlees vergt hij maar een heel korte baktijd. Het tonijnseizoen is nog volop bezig. Geniet er dus van en breng met dit lichte en geurige recept nog wat vakantiesfeer in huis.

PUB

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen


4 middelgrote moten tonijn
4 takjes tijm
2 rode paprika's
2 rode uien
1 witte ui
2 courgettes
1 kilo tomaten
4 teentjes look
1 eetlepel olijfolie
1 laurierblad
12 zwarte olijven
0,5 dl olijfolie
zout, peper

De bereiding


Leg de tonijnmoten in een schotel. Bestrooi ze aan weerskanten met tijm. Bedek de schotel met een vel huishoudfolie en zet ze in de koelkast. Schil de paprika's en pel de uien. Was de courgettes. Snij al deze groenten in blokjes. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in kwartjes.
Pel de teentjes look en laat ze heel. Verhit de olie in een kookpot. Doe de uien erin en stoof ze 5 minuten. Doe de paprika's erbij samen met de courgettes, de tomaten, de teentjes look en het laurierblad. Bestrooi met zout en peper. Laat 10 minuten op een matig vuur stoven. Verwarm de oven voor op 180°C (gasstand 6). Doe de zwarte olijven bij de groenten. Meng alles goed. Giet het mengsel in een ovenschotel.
Bestrook de tonijnmoten met wat zout en leg ze op de groenten. Zet 15 tot 20 minuten in de oven, al naargelang de dikte van de vis. Dien op in de schotel.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 04/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB