- Soort :
- hoofdgerechten
PUB
Ingrediënten
Voor 4 personen
3 gerookte haringen
2 haringen in olie
1 sjalot
2 groene appelen
Voor de saus:
1 potje romige yoghurt
125 gram kwark
1 koffielepel mosterd
zout
cayennepeper
2 eetlepels kappertjes
1 bosje kervel
Snij de haringen in kleine stukjes. Pel het sjalotje en snipper het fijn. Schil de appelen en snij ze ook in kleine stukjes.
Meng alles in een slakom en zet koel weg.
Maak de saus klaar: meng de yoghurt met de kwark, de mosterd, de cayennepeper en het zout. Zet koel weg. Spoel de kappertjes onder stromend water. Pluk de kervelblaadjes van de takjes. Leg op elk bord een kwart van de haringtartaar. Leg er plukjes kervel naast en bestrooi met kappertjes. Geef de saus er apart bij.
Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00
en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste
op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ