Stoofpot van mosselen met eekhoorntjesbrood

Recept aangemaakt op 30/11/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 25/01/2016 - 17h20
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
25 minutes
Ingrédients :

8 krielaardappelen
1 sjalot
¼ bosje peterselie
1 kg mosselen
1 glas witte wijn
500 g eekhoorntjesbrood
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels room
zout
versgemalen peper

Bereiding van Mosselen met eekhoorntjesbrood

Wrijf de aardappelen schoon met een staalsponsje. Pel de sjalot en versnipper die. Was de peterselie, dep hem droog, stroop de blaadjes af en hak die fijn.
Maak de mosselen schoon. Doe ze samen met de sjalot en de wijn in een pan en kook tot ze opengaan.
Haal ze dan uit de pan, haal ze uit de schelp en hou ze opzij.

Giet het kookvocht van de mosselen in een kookpot, doe de aardappelen erin en eventueel nog een beetje water en kook ze gaar. Controleer met de punt van een mes of ze al zacht zijn.
Maak intussen de paddenstoelen schoon en snij ze in stukken.

Verhit de olijfolie in een braadpot, doe het eekhoorntjesbrood erbij, bestrooi met wat zout en stoof 5 tot 6 minuten.
Doe de aardappelen erbij samen met het kookvocht. Meng en doe er dan de mosselen en de versnipperde peterselie bij. Proef en breng eventueel nog verder op smaak.

Dien op in de kookpot of in een diepe schotel.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 30/11/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 25/01/2016 - 17h20
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB